Közélet

Bátorságért Érdemjelet kapott három szegedi tűzoltó

Bátorságért Érdemjelet kapott három szegedi tűzoltó

2019. augusztus 22., csütörtök
Bátorságért Érdemjelet kapott három szegedi tűzoltó

Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmet, valamint belügyminiszteri elismeréseket adott át az állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepségen Budapesten. A rendezvényen három Csongrád megyei tűzoltó is Bátorságért Érdemjelet vehetett át a miniszterhelyettestől - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül

Bátorságért Érdemjelet

adományozott, egyben jutalomban részesítette

Harmos Krisztiánt

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság volt gépjárművezetőjét,

Meskula Gergely

c. tűzoltó zászlóst, szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, valamint

Virág Zsolt Ervin

c. tűzoltó törzsőrmestert, a szintén a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. A három hivatásos tűzoltó egy melléképületben keletkezett tűzesetnél, oltás közben két, nagy hőterhelésnek kitett acetilén- és egy oxigénpalackot mentettek a tűzből, megakadályozva ezzel, hogy azok felrobbanjanak. Idén június 10-én egy szegedi ház melléképülete lángolt. A tűz a lakóház melléképületében keletkezett, amelyet műhelyként használtak. Az égő helyiségben kettő acetilén és egy oxigénpalack volt. A hőkamerás vizsgálatot követően megállapították, hogy az acetilén palackokban visszafordíthatatlan reakció indult be, a robbanás elkerülhetetlen volt. A tűzoltás vezetője azonnal elrendelte a palackok kilövését. A palackokat ki kiellett vinni az épületből, a mozgatásra önként jelentkezőket kért. Mindhárom tűzoltó gondolkodás nélkül, azonnal elvállata a feladatot, a palackokat rövid időn belül biztonságos helyre szállították. A tűzoltók bátor cselekedetének és jó helyzetfelismerő képességének köszönhetően a tűzeset során nem történt személyi sérülés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.