Közélet

Általános iskolai tehetségkutató indul Szörényi Levente vezetésével

Általános iskolai tehetségkutató indul Szörényi Levente vezetésével

2019. augusztus 20., kedd
Általános iskolai tehetségkutató indul Szörényi Levente vezetésével

Általános iskolai zenés színházi tehetségkutató verseny indul szeptembertől, amelynek célja újraértelmezni és megújítani a magyar rocktörténelem legfontosabb darabját, az István, a királyt. A tanárokat és a diákokat elismert művészek mentorálják majd a projekt során, többek között az István, a király zeneszerzője, Szörényi Levente, aki exkluzív interjút adott az M5-nek - írja az Origo.

A lap emlékeztet rá, hogy Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenész és szövegíró Bródy Jánossal közösen írta meg a legendás rockoperát, az István, a királyt. Most erre alapozva új oktatási projekt indul szeptembertől: egy online tehetségkutató verseny, A nevező diákoknak a rockopera egy részletét kell előadniuk. A cél, hogy a darab elmélyítse tudásukat a magyar történelemről.

- Hihetetlenül hálás vagyok a sorsnak, hogy a sokféle dal és színpadi mű között született egy olyan darab, ami - bátran ki lehet mondani minden nagyképűség nélkül - klasszikussá vált

- mondta el Szörényi Levente az M5-nek. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.