//

A világbékéért muzsikálnak Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Old music sheet with musical notes

A Világ Ifjúsági Fúvószenekar mai koncertjével és Katedra Plusz beszélgetéssel zárul a Művészetek Katedrája Makón. Mintegy 60 fő érkezett a városba a fúvószenekari kurzusra – fiatal zenészek, illetve vendégkarnagyok -, akik ma este a Makovecz téren együtt zenélnek a világ békéjéért az Angyalsóhaj Alapítvány Művészetek Katedrája programjának köszönhetően.

A zenekari tagokat, a karmestereket és a zenei repertoárt illetően 4 földrész: Ausztrália, Európa, Ázsia és Amerika, és 12 nemzet Kína, Tajvan, Japán, Ausztrália, Anglia, Oroszország, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Svájc és Magyarország képviselteti magát a mai koncerten, amelynek házigazdái dr. Csikota József karnagy, a Makói Magánzene és Művészeti Iskola igazgatója, valamint dr. Marosi László mestertanár, a Floridai Állami Egyetem professzora.

A koncerten a professzor mellett négy külföldi karmester dirigálja majd a Világifjúsági Fúvószenekart, mindannyian a WASBE – Szimfonikus Zenekarok és együttesek Világszövetsége – tagjaiként érkeztek a Maros-parti városba. A koncert részeként zajlik majd a rendhagyó Katedra Plusz beszélgetés, amelynek köszönhetően Marosi Lászlóról, a kurzus munkájáról és a fúvószenéről tudhat meg érdekességeket az est közönsége.

A koncert 19 órakor kezdődik a Makovecz téren.

Előző sztori

Forgalomkorlátozás lesz a Tisza Lajos körúton

Következő sztori

Átadták a Maty-éri pályát, megdőlt az eddigi nevezési rekord a vb-n