Kultúra

A világbékéért muzsikálnak Makón

A világbékéért muzsikálnak Makón

2019. augusztus 15., csütörtök
A világbékéért muzsikálnak Makón

A Világ Ifjúsági Fúvószenekar mai koncertjével és Katedra Plusz beszélgetéssel zárul a Művészetek Katedrája Makón. Mintegy 60 fő érkezett a városba a fúvószenekari kurzusra - fiatal zenészek, illetve vendégkarnagyok -, akik ma este a Makovecz téren együtt zenélnek a világ békéjéért az Angyalsóhaj Alapítvány Művészetek Katedrája programjának köszönhetően.

A zenekari tagokat, a karmestereket és a zenei repertoárt illetően 4 földrész: Ausztrália, Európa, Ázsia és Amerika, és 12 nemzet Kína, Tajvan, Japán, Ausztrália, Anglia, Oroszország, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Svájc és Magyarország képviselteti magát a mai koncerten, amelynek házigazdái dr. Csikota József karnagy, a Makói Magánzene és Művészeti Iskola igazgatója, valamint dr. Marosi László mestertanár, a Floridai Állami Egyetem professzora. A koncerten a professzor mellett négy külföldi karmester dirigálja majd a Világifjúsági Fúvószenekart, mindannyian a WASBE - Szimfonikus Zenekarok és együttesek Világszövetsége - tagjaiként érkeztek a Maros-parti városba. A koncert részeként zajlik majd a rendhagyó Katedra Plusz beszélgetés, amelynek köszönhetően Marosi Lászlóról, a kurzus munkájáról és a fúvószenéről tudhat meg érdekességeket az est közönsége. A koncert 19 órakor kezdődik a Makovecz téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.