Hírzóna

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is

2019. augusztus 11., vasárnap
A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is

A sikertelen felvételi lehet mozgósító erejű is, de a kudarc okozta bűntudatot nem érdemes fokozni a gyerekben - erről beszélt Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A sikertelenség és a kudarc nem ugyanaz. Egy sikertelen felvételi megsokszorozhatja a fiatal erőforrásait, vagy éppen segíthet újrafogalmazni céljait. Ettől nem kell félteni a gyermekeket. Lehet, hogy éppen arra van szükségük, hogy megtapasztaljanak valami mást, újat - mondta a szakember. A kudarcélmény ugyanakkor szorongást, önértékelési zavarokat okozhat, amit a szülői elvárások még fel is erősíthetnek. A gyerek éppen eléggé bünteti magát a kudarc miatt, nem szabad a szülőnek még tetéznie is ezt. Ilyenkor inkább segítségre van szükség - mutatott rá Makai Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.