Írjon nekünk

Egyetem

A munkaerőpiaci igényekhez igazodnak az SZTE képzései

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

A tervek szerint új szakokat indít jövőre a Szegedi Tudományegyetem, követve a munkaerőpiaci igényeket. Emellett több programmal és kurzussal segítik a felvételizőket, ugyanis jövőre változnak az egyetemre jelentkezés feltételei.

Idén hat százalékkal többen kezdik meg tanulmányaikat a Szegedi Tudományegyetemen, mint az előző évben. Az egyetem tavaly kinevezett új vezetésének célja a hallgatói létszám csökkenésének megállítása volt.

“Nagyon örülünk annak, hogy nemcsak megállítottuk ezt a folyamatot, hanem fordítani is tudtunk rajta. Ráadásul a tavalyi évhez képest növekedett az államilag finanszírozott helyekre felvett hallgatók száma is 466 fővel” –  részletezte Gellén Klára oktatási rektorhelyettes. Szerinte fontos, hogy komplex programokat hirdessenek azért, hogy felfigyeljenek rájuk a felvételizők. Ilyen a 2018-ban alapított SZTE START Ösztöndíj, amellyel azokat a végzősöket támogatják, akik az első helyen jelentkeztek valamelyik képzésükre.

“Tavaly 1117-en pályáztak, most mintegy 1400-an. Több kampányt indítottunk kimondottan rájuk fókuszálva, fontos, hogy eljussanak hozzájuk az információk. Az ösztöndíj mellett például mentorálást és fejlesztő kurzusokat is biztosítunk a gólyáknak. Idén még egy programot indítottunk a felvételizők számára: SZTE+ kártyát kaptak azok, akik ide jelentkeztek, ezzel részt vehettek közéleti eseményeinken, valamint segítjük a felvett hallgatóink egyetemi beilleszkedését is” – hangsúlyozta. Azt tervezik, hogy mesterkurzusokat hirdetnek középiskolásoknak, akik betekinthetnek az egyetemi órák világába. Próbaként a természettudományi karon kipróbálták ezt, az új tanévben több szakon is terveznek ilyen kurzusokat.

Gellén Klára kiemelte, hogy 2020-tól változnak az egyetemre jelentkezés feltételei: egy középfokú nyelvvizsga és egy tantárgyból emelt szintű érettségi szükséges. – Erre is felkészültünk, olyan képzéseket indítunk, ahol az adott tárgyból felkészítjük emelt szintű érettségire a jelentkezőket, és nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat is hirdetünk. Nemcsak a középiskolásokat célozzuk meg, hanem azokat is, akik már túl vannak az érettségin – tudatta.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

Gyógyszerésztudományi területen az SZTE a legjobb hazai egyetem

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

A legjobb vidéki felsőoktatási intézményként szerepel a Szegedi Tudományegyetem az Academic Ranking of World Universities 2019-es listáján. A világrangsorban a legjobb ezer intézmény közé került az SZTE. A gyógyszerésztudományi listán hazai viszonylatban az első, a világrangsorban a 151-200. helyen áll. Kommentek

Tovább olvasom

Egészség

Egészségszűrésre várják a lakosságot a szegedi Rotary klubok

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szombaton, az újszegedi Rotary Tanösvény-Gergő ligetben.

Tovább olvasom

Egyetem

Még egy napig lehet jelentkezni pótfelvételire

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ketyeg az óra a felsőoktatási felvételiről lemaradóknak.

Tovább olvasom

Aktuál