Egyetem

A külföldi hallgatókat köszöntik az SZTE-n

A külföldi hallgatókat köszöntik az SZTE-n

2019. augusztus 28., szerda
A külföldi hallgatókat köszöntik az SZTE-n

Több mint 1150 új külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen a 2019/2020-as tanév első szemeszterében, köztük Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok, ERASMUS programmal érkezők, valamint fizetős képzésen és egyéb részképzésen részt vevő fiatalok.

A külföldi hallgatókat köszöntő orientációs rendezvényen - amelyre augusztus 30-án, pénteken 9.30-kor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében - a diákok megismerkednek mentoraikkal, informálódnak a hallgatói szolgáltatásokról és tájékoztatást kapnak az idegrendészeti ügyekkel kapcsolatban is. A rendezvényen megjelennek az SZTE szolgáltató egységei – többek között – az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Konfuciusz Intézet, a Frankofón Egyetemi Központ, az American Corner, az Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Klebelsberg Könyvtár. Az ünnepségen Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese adja át az SZTE Start ösztöndíjakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.