Közélet

A Facebookon is prédikál a móravárosi plébános

A Facebookon is prédikál a móravárosi plébános

2019. augusztus 18., vasárnap
A Facebookon is prédikál a móravárosi plébános

Fazakas Attila móravárosi plébános minden vasárnap élőben jelentkezik be a Facebookon, de 2-3 naponta a napi igét is közzéteszi videó formájában a közösségi oldalon. Az esküvők és a keresztelők után pedig elmaradhatatlan a szelfizés - olvasható a Délmagyar cikkében.

Egyre több egyházi személy je­­lenik meg a közösségi oldala­kon, ahol bejegyzéseikben gyakran számolnak be a helyi egyházközösség életéről, programjairól, sőt többen a szentmisékbe is betekintést adnak. A legtöbben a Facebookot hasz­­nálják erre, példáulFazakas Attila, a Móravárosi Szent Kereszt Plébánia plébánosa is, aki két-három naponta videón keresztül mondja el a napi igét. Emellett a vasárnapi szentmise prédikációját hétről hétre élő videóban közvetíti, így bárki meghallgathatja a tanítást. – A barátaim biztattak, hogy használjam ki a Facebook élő­ben történő bejelentkezési funk­­cióját. Eleinte ódzkodtam tő­­le, mert nem akartam, hogy úgy tűnjön, ez önreklámozás. Aztán beláttam, hogy ebben a világban fontos a templom fa­­lain kilépni, hogy az egész világban megjelenjen az egyház. Sok értékrend találkozik a közösségi oldalon, ezért is fontos, hogy az egyház itt is megmutassa az értékeit, hiszen Jézus is azt kérte, hogy: "Menjetek el az egész világra, és hir­­dessétek az evangéliumot." – ez pedig a legextrémebbtől a legegyszerűbb módszerekig lehetséges. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.