//

A Facebookon is prédikál a móravárosi plébános

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fazakas Attila móravárosi plébános minden vasárnap élőben jelentkezik be a Facebookon, de 2-3 naponta a napi igét is közzéteszi videó formájában a közösségi oldalon. Az esküvők és a keresztelők után pedig elmaradhatatlan a szelfizés – olvasható a Délmagyar cikkében.

Egyre több egyházi személy je­­lenik meg a közösségi oldala­kon, ahol bejegyzéseikben gyakran számolnak be a helyi egyházközösség életéről, programjairól, sőt többen a szentmisékbe is betekintést adnak. A legtöbben a Facebookot hasz­­nálják erre, például Fazakas Attila, a Móravárosi Szent Kereszt Plébánia plébánosa is, aki két-három naponta videón keresztül mondja el a napi igét. Emellett a vasárnapi szentmise prédikációját hétről hétre élő videóban közvetíti, így bárki meghallgathatja a tanítást.

– A barátaim biztattak, hogy használjam ki a Facebook élő­ben történő bejelentkezési funk­­cióját. Eleinte ódzkodtam tő­­le, mert nem akartam, hogy úgy tűnjön, ez önreklámozás. Aztán beláttam, hogy ebben a világban fontos a templom fa­­lain kilépni, hogy az egész világban megjelenjen az egyház. Sok értékrend találkozik a közösségi oldalon, ezért is fontos, hogy az egyház itt is megmutassa az értékeit, hiszen Jézus is azt kérte, hogy: “Menjetek el az egész világra, és hir­­dessétek az evangéliumot.” – ez pedig a legextrémebbtől a legegyszerűbb módszerekig lehetséges.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Előző sztori

Idén is lesz halászléfőző népünnepély Szegeden

Következő sztori

100 éves nénit köszöntöttek Ásotthalmon

Legutóbbi hasonló cikkek