A BL-győztes ellen kezd a Szeged hazai pályán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat két korábbi BL-győztessel került egy csoportba a bajnokságban. A sportág legjobbjai érkeznek majd Szegedre bajnoki meccset játszani.

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában hétfőn készítették el a szeptember 4-én kezdődő élvonal csoportbeosztását – a csapatokat az előző bajnokság végeredménye alapján, párosával sorolták -, illetve kisorsolták a Magyar Kupa csoportjait is.

“A legfontosabb, hogy végre tudjuk mire készülünk, ismerjük az ellenfeleinket.”-kezdte a sorsolás értékelését Szabó Zoltán, a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat vezetőedzője. “Azt már előtte is mondtam, hogy bárkit kapunk, a létező legnagyobb tiszteletet megadva kell lejátszanunk a meccseinket, nem válogathatunk, aki jön, az ellen játszunk.” A vezetőedző hozzátette, hogy a másik csoport első négy csapatával szemben sem lett volna sokkal több esélyük, mint az idesorsolt első négy csapattal, a többi ellenfél esetében pedig csak az dőlt el, hogy ősszel vagy tavasszal találkoznak majd.

A bajnokság első három fordulójában a három legerősebb csapat ellen kezd majd a Szeged, de talán a legjobb hír, hogy az első fordulóban, hazai pályán a Bajnokok Ligája címvédője, a Ferencváros ellen térhetnek vissza az élvonalba. “A létező legnagyobb megtiszteltetés Európa legjobb csapata ellen kezdeni, még nem lesz sátor a medence fölött, így egy teltházas, remek hangulatú meccsen mutatkozhatunk be a szurkolóknak.”-mondta Szabó Zoltán.

A bajnokság mellett a Magyar Kupában is sorsoltak. Bár a szegediek szerették volna megrendezni a négyes tornát, de a sorsolás után kiderült, hogy Kaposvárra utaznak majd szeptember első hétvégéjén. “Jó lett volna itthon játszani és bemutatkozni a szurkolóknak, de a sors másképp hozta. A kupahétvégén a célunk az erőfelmérés, le tudjuk majd mérni, hogy hol tartunk.”-mutatott rá a célokra a vezetőedző.

A bajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Ferencváros, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Pécs, Tatabánya, UVSE, Szeged
B csoport: OSC, Eger, BVSC, Honvéd, Szentes, Szombathely, Kaposvár, Vasas

A Magyar Kupa csoportbeosztása:
A csoport: Szentes (rendező), UVSE, BVSC, Szombathely
B csoport: Pécs (rendező), Debrecen, Nagykanizsa, Tatabánya
C csoport: Kaposvár (rendező), Honvéd, Szeged, Vasas

A kupában a csoportmeccseket szeptember 1-én és 2-án rendezik, a négyesek győztesei jutnak a negyeddöntőbe, ahol csatlakozik a mezőnyhöz az öt kiemelt csapat, a Ferencváros, az OSC, a Szolnok, az Eger és a Miskolc.

Nekik szurkolhatunk
A férfiak bajnoki és kupasorsolása mellett elkészítették a női Magyar Kupa csoportbeosztását is. A szegediek szerencsésnek mondhatják magukat, mert ugyan a csoportjukba került a bajnoki címvédő és a tavalyi kupa győztes UVSE, de elkerülte a Ferencvárost, Egert, BVSC-t és Dunaújvárost. A csoportból négy csapat jut majd tovább, a mérkőzéseket október végén játszák majd. A-csoport UVSE Szeged III. Kerületi TVE (rendező) Szentes Tatabánya B-csoport Dunaújváros BVSC Eger (rendező) FTC Budapesti Honvéd

(Kiemelt képünk archív)

Előző sztori

Éjfél után érdemes lesz hullócsillagokat megfigyelni

Következő sztori

Kormánybiztos: Botka Lászlóval nehéz az együttműködés