Sport

A BL-győztes ellen kezd a Szeged hazai pályán

A BL-győztes ellen kezd a Szeged hazai pályán

2019. augusztus 12., hétfő
A BL-győztes ellen kezd a Szeged hazai pályán

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat két korábbi BL-győztessel került egy csoportba a bajnokságban. A sportág legjobbjai érkeznek majd Szegedre bajnoki meccset játszani.

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában hétfőn készítették el a szeptember 4-én kezdődő élvonal csoportbeosztását - a csapatokat az előző bajnokság végeredménye alapján, párosával sorolták -, illetve kisorsolták a Magyar Kupa csoportjait is. "A legfontosabb, hogy végre tudjuk mire készülünk, ismerjük az ellenfeleinket."-kezdte a sorsolás értékelését Szabó Zoltán, a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat vezetőedzője. "Azt már előtte is mondtam, hogy bárkit kapunk, a létező legnagyobb tiszteletet megadva kell lejátszanunk a meccseinket, nem válogathatunk, aki jön, az ellen játszunk." A vezetőedző hozzátette, hogy a másik csoport első négy csapatával szemben sem lett volna sokkal több esélyük, mint az idesorsolt első négy csapattal, a többi ellenfél esetében pedig csak az dőlt el, hogy ősszel vagy tavasszal találkoznak majd. A bajnokság első három fordulójában a három legerősebb csapat ellen kezd majd a Szeged, de talán a legjobb hír, hogy az első fordulóban, hazai pályán a Bajnokok Ligája címvédője, a Ferencváros ellen térhetnek vissza az élvonalba. "A létező legnagyobb megtiszteltetés Európa legjobb csapata ellen kezdeni, még nem lesz sátor a medence fölött, így egy teltházas, remek hangulatú meccsen mutatkozhatunk be a szurkolóknak."-mondta Szabó Zoltán. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is sorsoltak. Bár a szegediek szerették volna megrendezni a négyes tornát, de a sorsolás után kiderült, hogy Kaposvárra utaznak majd szeptember első hétvégéjén. "Jó lett volna itthon játszani és bemutatkozni a szurkolóknak, de a sors másképp hozta. A kupahétvégén a célunk az erőfelmérés, le tudjuk majd mérni, hogy hol tartunk."-mutatott rá a célokra a vezetőedző.

A bajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Ferencváros, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Pécs, Tatabánya, UVSE,

Szeged

B csoport: OSC, Eger, BVSC, Honvéd, Szentes, Szombathely, Kaposvár, Vasas

A Magyar Kupa csoportbeosztása:

A csoport: Szentes (rendező), UVSE, BVSC, Szombathely B csoport: Pécs (rendező), Debrecen, Nagykanizsa, Tatabánya C csoport: Kaposvár (rendező), Honvéd,

Szeged

, Vasas A kupában a csoportmeccseket szeptember 1-én és 2-án rendezik, a négyesek győztesei jutnak a negyeddöntőbe, ahol csatlakozik a mezőnyhöz az öt kiemelt csapat, a Ferencváros, az OSC, a Szolnok, az Eger és a Miskolc.

A férfiak bajnoki és kupasorsolása mellett elkészítették a női Magyar Kupa csoportbeosztását is. A szegediek szerencsésnek mondhatják magukat, mert ugyan a csoportjukba került a bajnoki címvédő és a tavalyi kupa győztes UVSE, de elkerülte a Ferencvárost, Egert, BVSC-t és Dunaújvárost. A csoportból négy csapat jut majd tovább, a mérkőzéseket október végén játszák majd. A-csoport UVSE Szeged III. Kerületi TVE (rendező) Szentes Tatabánya B-csoport Dunaújváros BVSC Eger (rendező) FTC Budapesti Honvéd

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.