Hírzóna

Villám csapott le a strandon, ketten életveszélyesen megsérültek

Villám csapott le a strandon, ketten életveszélyesen megsérültek

2019. július 28., vasárnap
Villám csapott le a strandon, ketten életveszélyesen megsérültek
Villámok csaptak le vasárnap délután a csepeli strandfürdő területére a nagy vihar idején, amely délután érte el a fővárost és a környékét. Az egyik egy fába, a másik pedig az egyik medencébe csapott bele - közölte az országos katasztrófavédelmi igazgatóság. Az Origo információi szerint a fa alatt állt két ember, hozzájuk kellett mentőt hívni.

A lap információi szerint a fürdő dolgozói minden strandolót kitereltek a vízből, amikor eleredt az eső. Két ember pont az alá fa alá állt be, ahová az első villám csapott, a míg a második az egyik medencébe ütött be. A mentők mellett a helyszínre a főváros hivatásos tűzoltóit is riasztották, akik megkezdték a villámcsapásban megsérült fa átvizsgálását. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a villámcsapás következtében egy, a fa közelében tartózkodó 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni. Stabil állapotban vitték kórházba. A férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátása után - stabil állapotban - egy másik mentőautó vitte kórházba. A fát a tűzoltók körbekordonozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.