Közélet

Van, aki szerint bajok vannak a Partfürdő-projekttel

Van, aki szerint bajok vannak a Partfürdő-projekttel

2019. július 29., hétfő
Van, aki szerint bajok vannak a Partfürdő-projekttel

Nem kellene benzinkút a Partfürdőre, és szinte biztos, hogy a vendéglátóhely is ráfizetéses lesz a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke szerint. Seller András a kikötőt is másképp képzeli el - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lap szerintnagyjából 300 millió forint uniós támogatást költ a város a Partfürdőre, ahol egy új közforgalmú kishajókikötőt is építenek a parttal párhuzamosan. A kilencvenhat méter hosszú állomás negyvennyolc hajó kikötésére lesz alkalmas, ami a későbbiekben akár hetvenkettőre is bővíthető, továbbá lesz rajta vízi pihenőhely és büfé is. A hajóknak pedig – a tervek szerint – egy benzinkutat is építenek, ami a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke szerint teljesen felesleges. A szakembernek nem csak a benzinkúttal van problémája. A tervekben szerepel egy úgynevezett horgászparadicsom is, ami a neve szerint arra szolgálna, hogy onnan pecázhasson, aki szeret. – Ez sem jó ötlet. Nekem egy magas beosztású horgászvezető mondta, hogy a bal parton senki sem horgászik, mert itt alig van hal. Egészen egyszerűen azért, mert alacsony a vízállás. Sok tízmillió forintból megcsinálják ezt a horgászparadicsomot, csak senki sem fog pecázni, mindenki marad a túlparton, ahogy most is – mondta a vízimentők elnöke. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Frank Yvette)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.