Változik a kézilabda Bajnokok Ligája lebonyolítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Átszervezik a férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája lebonyolítását a 2020-2021-es idénytől. 

A férfiaknál a mostani rendszerhez hasonlóan 16 csapat küzd majd két csoportban, de a hölgyek is átállnak erre a rendszerre.  A második számú kupasorozat neve EHF-kupa helyett Európa-liga lesz, itt a férfiaknál 24, a nőknél 16 csapat szerepel majd a csoportkörben. A jelenleg Challenge-kupának nevezett harmadik számú sorozatot pedig EHF-kupára keresztelik át.

Fontos változás a Bajnokok Ligája helyek kiosztásban.

A csoportbeosztásnál az EHF-ranglista első 9 helyezett országának bajnokcsapata automatikus indulási jogot szerez. A 10. helyre az EHF-kupát váltó Európa-liga-szereplés alapján érkező csapat kap besorolást, az az ország kapja meg, amely a legtöbb Európa-liga-győztest tudja felmutatni az elmúlt három kiírásból. A maradék hat induló csapat az eddig is kiosztott szabadkártyás indulási jogot kap, de változnak a szempontok ennek odaítélésnél. Az eddigi nyolc szempont helyett ötöt mérlegelnek majd (csarnok, televízió és digitális média, nézők, eredményesség a nemzetközi kupákban és a klub által végzett termékmenedzsment) és mindegyik ugyanolyan súllyal esik majd latba.

EHF-kupa helyett Európa Liga

A második számú kupában 12 csapatnak garantált helye van a csoportkörben: 6 csapat, ahol a helyi szövetség nem rendelkezik BL-hellyel, 5 csapat az EHF ranglistájának első kilenc helyén szereplő országokból, 1 csapat a Challenge-kupáról EHF-kupára keresztelt sorozatból érkezik a szereplés alapján , a maradék 12 csapat a selejtezőből érkezik: 4 csapatnak garantált helye van a második körben, míg az első körben 20-20 csapat küzd meg egymással.

BL meccsek szerdán és csütörtökön

A 2020–2021-es évadtól kezdve hétközi meccseket rendeznek a két kiemelt férfi kupasorozatban. Az Európa-liga találkozóira keddenként, a Bajnokok Ligája-meccsekre szerdánként és csütörtökönként kerül sor. A kezdési időpontok közép-európai idő szerint 18.45, illetve 20.45 óra.

A férfi BL-ben a 2020–2021-es idénytől csak olyan csarnokban lehet meccseket rendezni, amelynek mind a négy oldalán van lelátó, és a minimális befogadóképességet is felemelték 2500-ról 4000-re. Erre hagynak egy négy évre szóló átfutási időt.

Nem kell aggódni a MOL-Pick Szeged BL szerepléséért
“Ha bajnoki címet szerzünk, akkor természetesen indulhatunk a Bajnokok Ligájában, de ha ez nem sikerül sem kell aggódnunk. Részletesen még nincsenek megszabva, hogy milyen kritériumoknak kell pontosan megfelelnünk, de úgy gondolom, hogy az új csarnok megépülésével ettől sem kell tartanunk. Érdekesebb lesz a meccsek időpontjának változása, itt a szurkolóknak is meg kell szokniuk az új időpontot és nekünk, klubvezetőknek is alkalmazkodnunk kell. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoznak a változások, és bízom benne, hogy mindegyik a sportág fejlődését szolgálja majd”- mondta megkeresésünkre Juhász Levente, a MOL-Pick Szeged operatív igazgatója.

 

Előző sztori

Megijedtek, miután rendőrautónak ütköztek a Kossuth Lajoson

Következő sztori

Két autó karambolozott Makón

Legutóbbi hasonló cikkek