Gazdaság

Több és gyorsabb munkára ösztökélte Szegedet a fejlesztési miniszter

Több és gyorsabb munkára ösztökélte Szegedet a fejlesztési miniszter

2019. július 19., péntek
Több és gyorsabb munkára ösztökélte Szegedet a fejlesztési miniszter

A Science Park építése kapcsán fogalmazott meg (ugyan nagyon elegánsan, de azért egyértelműen) némi kritikát a szegedi városvezetés felé Palkovics László. Azinnovációs és technológiai miniszter azonban örömmel vette, hogy vannak, akik elzárkózás helyett inkábberőteljes szakmai kapcsolatot szeretnének, hogy gyorsabb ütemben fejlődhessen a város.

Szegeden járt Palkovics László,innovációs és technológiai miniszter, hogy személyesen tájékozódjon a Science Park építésének aktuális helyzetéről.

Erről már részletesen írtunk

, arról azonban nem, hogy Palkovics hajlandó volt találkozni Nemesi Pál, Szeged független polgármester-jelöltjével, akivel részletesen is egyeztetett.

Palkovics László, bár nagyon elegánsan, de kritikát fogalazott meg a szocialista városvezetéssel szemben. Hangsúlyozta ugyanis, hogy

a Science Park kialakításával nemcsak a kormánynak és az egyetemnek vannak tennivalói, hanem az önkormányzatnak is. A külső infrastruktúra, a közúti csatlakozás, a terület víz- és gázellátásának kiépítését is fel kell gyorsítani.

Nemesi Pál ezt azzal egészítette ki, hogy meggyőződése, hogy

Szeged fejlődésének alapvető feltétele lenne az erőteljes szakmai kapcsolat a Innovációs és Technológiai Minisztérium és a város vezetése között, amely jelenleg, az önkormányzat elzárkózó magatartása miatt sajnos nincs meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.