Szórakozás

Tiszta a Maros vize, hamarosan már fürödhetünk a folyóban

Tiszta a Maros vize, hamarosan már fürödhetünk a folyóban

2019. július 16., kedd
Tiszta a Maros vize, hamarosan már fürödhetünk a folyóban

Hétfőn hivatalosan, írásban is megkapta a makói strandot üzemeltető kommunális nkft. a közegészségügyi szakhatóságtól a múlt hét végén elvégzett mintavétel eredményét - eszerint lehet fürödni a Marosban. Csütörtökre mindent előkészítenek a vendégek fogadásához - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint bár a Maros-parti strand dolgozói már a szünidő kezdetével szerették volna, ha jöhetnek lubickolni a vendégek, és ennek érdekében meg is tették a szükséges előkészületeket – elvégezték a szükséges karbantartást, takarítást –, a magas vízállás miatt ez az elmúlt hetekben lehetetlen volt. Ráadásul amikor a folyó vízszintje magas, a hivatalos nyitáshoz szükséges mintavétel eredménye sem szokott megfelelő lenni. Olyankor az elöntött területekről sok szennyeződést hoz magával a folyó. Az elmúlt években volt rá példa, hogy egy ilyen mintavétel negatív eredményt hozott, ami miatt aztán országos lapok is rossz minősítést adtak a makói strandról annak ellenére, hogy a magas baktériumszám csak átmeneti volt. Az elmúlt hét végére viszont már apadt annyit a Maros, hogy érdemes volt belőle mintát venni. Ennek eredményét szóban már napokkal ezelőtt közölték, hivatalosan, írásban pedig hétfőn kapta meg a strandot üzemeltető társaság a közegészségügyi szakhatóságtól. Eszerint a mostani szezonban is nyugodtan lehet fürödni a vízben. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Szabó Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.