Közélet

Ötmilliárdból épülhet könyvtár Vásárhelyen

Ötmilliárdból épülhet könyvtár Vásárhelyen

2019. július 31., szerda
Ötmilliárdból épülhet könyvtár Vásárhelyen

A vásárhelyi városháza dísztermében kedden két lakossági fórumot tartottak: a új városi könyvtár lehetséges helyszíneiről és a településrendezési terv legfontosabb elemeiről. Előbbiben konzultációt indítanak: szeretnék, ha a lakosság határozna ebben a kérdésben - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lap szerint sokan voltak kíváncsiak arra, hol épülhet meg a Modern Városok Programban 5 milliárd forintból a tudáscentrumnak is nevezett új városi könyvtár Vásárhelyen. A városháza díszteremében tartott lakossági fórumon Sebestyén Tibor főépítész mutatta be a 10 lehetséges helyszínt. Még Lázár János országgyűlési képviselő javasolta a Sarokház cukrászda előtti, a református ótemplom és az OTP közötti területet. Ez mindig élénk vitát generált a városban, érvek és ellenérvek hangzottak el ezúttal is: a centrumban van, viszont többen féltik zöldet, a népszerű cukrászdát, ugyanis ennél a verziónál az épületet is bonthatják. Helyszín lehet az egykori Hód Áruház épületének a területe, itt is szükséges lenne bontás, akárcsak a Pelikán Hotel és a mellette lévő telekre álmodott verziónál. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Imre Péter)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.