Kultúra

Nyári akadémiát szervez középiskolásoknak a zeneművészeti kar

Nyári akadémiát szervez középiskolásoknak a zeneművészeti kar

2019. július 8., hétfő
Nyári akadémiát szervez középiskolásoknak a zeneművészeti kar
Az SZTE Zeneművészeti Kara ismét nyári akadémiát szervez zenész középiskolásoknak. A jelentkező diákok a ZMK elismert oktatóitól tanulhatnak július 8. és 13. között. A turnus végén a résztvevő középiskolások házi hangversenyeken mutathatják be tudásukat. Újra nyári akadémiát szervez az SZTE Zeneművészeti Kar. Az immár hagyományosnak tekinthető egyhetes akadémiát július 8. és 13. között tartják. A Szegedi Nyári Akadémia kiváló lehetőség a fiatal középiskolás tehetségek számára, hogy az egyetemi oktatásban részt vevő neves művészek kezei alatt fejlődjenek, szakmai tudásukat bővítsék. A nyári egyetem kiváló alkalom arra is, hogy a résztvevők ismertségeket kössenek, tapasztalatot cseréljenek egymással, emellett pedig betekintést nyerhetnek az egyetemi életbe is.

Az akadémiára elsősorban középiskolás tanulókat vár a Zeneművészeti Kar, hiszen így lehetőség adódik a szegedi egyetemen oktató tanárok személyiségének és oktatási technikáinak megismerésére is, mely a továbbtanulással kapcsolatos döntés szempontjából fontos tényező. Az egy hét alatt a diákok a délelőtti órákban közvetlenül a mesterektől tanulhatnak majd 17 különböző zeneművészeti területen. A délutánok során azonban az oktatóké a színpad, ugyanis a fiatalok meghallgathatják többek között Szecsődi Ferenc, Dr. Zsigmond Zoltán és Dr. Nátyi Róbert előadását, valamint az Oktatói Hangversenyt. A hét zárásaként, július 13-án 19 órától a Városháza udvarán a MŰVAK Zenekar ad hangversenyt. (Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.