Politika

Megállapodott a Fidesz helyi szervezetével Nemesi Pál

Megállapodott a Fidesz helyi szervezetével Nemesi Pál

2019. július 22., hétfő
Megállapodott a Fidesz helyi szervezetével Nemesi Pál

Együttműködési megállapodást kötött a Fidesz szegedi szervezetével Nemesi Pál, független polgármester jelölt.

Kölcsönös kompromisszumokra volt szükség ehhez, de a cél közös: Szeged legyen a legerősebb nagyváros Budapest után.

- Az első sajtótájékoztatómon elmondtam, független polgármesterjelöltként szeretném ezt a kampányt végigvinni. Ez a mai napig így van és így is fog maradni – kezdte Nemesi Pál független polgármesterjelölt. Hangsúlyozta, minden politikai erővel kész az együttműködésre, aki hajlandó Szegedért dolgozni, munkát végezni azért, hogy más pályára álljon a város gazdasága és politikai élete. Nemesi emlékeztetett: a Fidesz helyi szervezete feltételekhez kötötte az együttműködést.

- Támogatom a határzárat, hiszen a hármas határ közelsége végett valamennyi szegedi ember érdeke, hogy az fennmaradjon

– mondta. A független polgármesterjelölt támogatja a Fidesz azon javaslatát is, hogy az általános iskolások családjai és a nyugdíjasok 13.500 forint támogatást kapjanak ősszel az önkormányzattól.

- Mi azért dolgozunk, hogy olyan gazdasági erőtér alakuljon ki Szegeden, amelyben magasabb bérek, jobb életkörülmények mellett minden szegedi ember nagyobb költségvetéssel gazdálkodhasson

– fogalmazott Nemesi. Kiemelte, a harmadik híddal kapcsolatos kérdésben is közös nevezőre jutott a Fidesz helyi szervezetével. - A Fidesz további feltétele volt, hogy a harmadik híd kérdését szakmailag és kapcsolati tőkével támogassuk és vállaljunk garanciát arra, hogy megépül. Ezt teljes mellszélességgel támogatom, hiszen Szeged működéséhez a harmadik híd szinte nélkülözhetetlen.

Ha a két lobbierőt korrekt módon egyesítjük, akkor elmozdulhatunk a jelenlegi gazdasági helyzetből és ez minden szegedi javára válhat

– zárta gondolatait. Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke a közös konstruktív munka kezdetének nevezte a megállapodás megkötését. Elmondta, korrekt, megbízható üzletemberként ismerte meg Nemesi Pált már évekkel ezelőtt.  

  • Meggyőződésünk, hogy olyan polgármesterre van szüksége Szegednek, aki egy építő jellegű, konstruktív, társadalmi párbeszéden alapuló vezetést kíván megvalósítani

– fogalmazott Bartók. Hozzátette, teljes kapcsolatrendszerükkel Nemesi mellé állnak, hogy Szegedet gazdaságilag felzárkóztassák oda, ahova való, az ország második helyére a főváros mögé. Az elnök egyetért Nemesi Pál javaslatával, a teljes szegedi parkolási rendszert át kell alakítani, és támogatja egy fejlett kamerarendszer kiépítését is, a biztonság erősítése érdekében. - A biztonság a Fidesz elmúlt két választásának zászlóshajója. Ennek szegedi vonatkozásban, modern kamerarendszert építenénk ki, ami a fiatalok és az idősek biztonságát szolgálná. Egy fejlett gazdaság megköveteli a biztonságot is – fogalmazott. Bartók Csaba leszögezte, korrekt együttműködést kínálnak Nemesi Pálnak, ugyanakkor tiszteletben tartják a jelölt függetlenségét. Hozzátette, várja az együttműködéshez azok csatlakozását, akik hisznek Szeged jobb jövőjében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.