Közélet

Márki-Zay nem tesz eleget az őt elmarasztaló bírósági ítéletnek?

Márki-Zay nem tesz eleget az őt elmarasztaló bírósági ítéletnek?

2019. július 4., csütörtök
Márki-Zay nem tesz eleget az őt elmarasztaló bírósági ítéletnek?

Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármester nem tesz eleget az őt elmarasztaló jogerős bírósági ítéletnek - közölte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója csütörtökön az alföldi városban.

Kallai Árpád sajtótájékoztatóján felidézte, Márki-Zay Péter tavaly tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon úgy fogalmazott, "ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba az életüket kockáztatják", és állítását több példával is igyekezett alátámasztani. A főigazgató úgy fogalmazott, a polgármester kijelentésével átlépett egy határt, politikai haszonszerzés érdekében tett valótlan állításokat, ezzel több száz orvost és szakdolgozót megsértve, akik nap mint nap áldozatos munkával gyógyítják a pácienseket. A kórház ezért bírósághoz fordult, a Szegedi Ítélőtábla áprilisban pedig jogerős döntésével kimondta, a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét.

A táblabíróság nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest. Márki-Zay Péter ítéletet azonban a mai napig nem hajtotta végre, nem fizette meg a 800 ezer forintot a kórháznak és nem tette közzé a helyi napilapban a számára előírt közleményt - tudatta Kallai Árpád.

A főigazgató szerint példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét. Még nagyobb vétségnek tekinthető, hogy egy város első embere semmibe veszi a független magyar bíróság ítéletét, és nem tartja be a mindenki számára kötelező jogszabályokat - hangsúlyozta Kallai Árpád. A főigazgató úgy fogalmazott, bízik benne a polgármester "kizökkent világából visszatér a normális kerékvágásba", és önként eleget tesz a bírósági ítéletnek. A 800 ezer forintos sérelemdíjat a gyermekosztály modernizálására fordítanák, a legsúlyosabb állapotban lévő beteg gyerekek életfunkcióinak megfigyelésére alkalmas monitort kívánnak vásárolni belőle.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.