Közélet

Már a villamosokon randalíroznak a hajléktalanok?

Már a villamosokon randalíroznak a hajléktalanok?

2019. július 12., péntek
Már a villamosokon randalíroznak a hajléktalanok?

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy a nyár beköszöntöttével egyre nagyobb mértékeket öltött a hajléktalanok és az agresszív koldusok jelenléte a belvárosban. Egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy most már a villamosokon is egyre gyakrabban jelennek meg deviáns alakok, akik nagy felfordulást hagynak maguk után.

- Olvastam a szegedi belvárosban tapasztalható, hajléktalanok által elkövetett rendbontásokról szóló cikkeket. Azért írom most ezt a levelet, mert a belvárosból már a tömegközlekedésre is átterjed a probléma és egyszerűen nem tudom tovább magamban tartani a tapasztaltakat – kezdte levelét egyik olvasónk, aki a neve elhallgatását kérte. - Konkrétan a 4-es villamosra gondolok. 27 éves vagyok, körülbelül 8 éve használom a vonalat. Mindig is voltak mélyszegénységben élő roma, illetve hajléktalan utasok, általában egy-kettő, néha kicsit több. Soha nem volt velük probléma, szerintem az utasok többsége és a járművezetők is megértéssel kezelik őket. Mostanra azonban elviselhetetlenné vált a helyzet – fogalmazott. A levelében kitért arra, hogy a nyári szünet beköszöntöttével kevesebben utaznak a vonalon, ezáltal többségbe kerültek a deviáns személyek, ráadásul mivel ők vannak többen, nem mer szólni a többi utas.

- Egyszerre 5-7 ember száll fel, hangoskodnak, veszekednek, káromkodnak, ököllel ütik, rugdossák az ajtókat és a leszállásjelzőt. Inzultálják, fenyegetik, kifigurázzák a többi utast, erőszakosan kéregetnek, előfordult már olyan is, hogy az utastérben szívták el az utolsó slukkot és az ajtón dobták ki a csikket

– írta az olvasó. Hozzátette nem tartja kizártnak, hogy a fiatalabbak le is fotózzák/videózzák a védtelen, nyugdíjas utasokat. - Eddig egy alkalommal fordult elő, hogy a villamosvezető nem engedte egyiküket felszállni, de akkor ő egyedül volt. Az SZKT nem mer fellépni a bandák ellen, pedig igenis kellene – zárta sorait. Kérdéseinket elküldtük az SZKT-nak, frissítjük a cikket, amint válaszolnak. (Kiemelt képünk archív, illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.