Már a villamosokon randalíroznak a hajléktalanok?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy a nyár beköszöntöttével egyre nagyobb mértékeket öltött a hajléktalanok és az agresszív koldusok jelenléte a belvárosban. Egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy most már a villamosokon is egyre gyakrabban jelennek meg deviáns alakok, akik nagy felfordulást hagynak maguk után.

– Olvastam a szegedi belvárosban tapasztalható, hajléktalanok által elkövetett rendbontásokról szóló cikkeket. Azért írom most ezt a levelet, mert a belvárosból már a tömegközlekedésre is átterjed a probléma és egyszerűen nem tudom tovább magamban tartani a tapasztaltakat – kezdte levelét egyik olvasónk, aki a neve elhallgatását kérte.

– Konkrétan a 4-es villamosra gondolok. 27 éves vagyok, körülbelül 8 éve használom a vonalat. Mindig is voltak mélyszegénységben élő roma, illetve hajléktalan utasok, általában egy-kettő, néha kicsit több. Soha nem volt velük probléma, szerintem az utasok többsége és a járművezetők is megértéssel kezelik őket. Mostanra azonban elviselhetetlenné vált a helyzet – fogalmazott.

A levelében kitért arra, hogy a nyári szünet beköszöntöttével kevesebben utaznak a vonalon, ezáltal többségbe kerültek a deviáns személyek, ráadásul mivel ők vannak többen, nem mer szólni a többi utas.

– Egyszerre 5-7 ember száll fel, hangoskodnak, veszekednek, káromkodnak, ököllel ütik, rugdossák az ajtókat és a leszállásjelzőt. Inzultálják, fenyegetik, kifigurázzák a többi utast, erőszakosan kéregetnek, előfordult már olyan is, hogy az utastérben szívták el az utolsó slukkot és az ajtón dobták ki a csikket

– írta az olvasó. Hozzátette nem tartja kizártnak, hogy a fiatalabbak le is fotózzák/videózzák a védtelen, nyugdíjas utasokat.

– Eddig egy alkalommal fordult elő, hogy a villamosvezető nem engedte egyiküket felszállni, de akkor ő egyedül volt. Az SZKT nem mer fellépni a bandák ellen, pedig igenis kellene – zárta sorait.

Kérdéseinket elküldtük az SZKT-nak, frissítjük a cikket, amint válaszolnak.

(Kiemelt képünk archív, illusztráció)

Előző sztori

Nem alaptalan a zombidrogveszély Szegeden

Következő sztori

Elbúcsúztatták a Hableány legénységét