Hírzóna

Két migráns miatt robbant le egy busz Röszkén

Két migráns miatt robbant le egy busz Röszkén

2019. július 30., kedd
Két migráns miatt robbant le egy busz Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Egy autóbusz vezetője július 29-én 14 óra körül a röszkei autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. Ezt követően műszaki hibát észlelt, és a lehető legrövidebb időn belül megállt. A motorteret átvizsgálva két megbújt személyt talált, így azonnal értesítette a rendőrséget.

A járőrök a férfiakat igazoltatták, amelynek során egyikük szír, míg társa algír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.