Hírzóna

Fiataloknak tartottak túlélőtábort Szentesen

Fiataloknak tartottak túlélőtábort Szentesen

2019. július 8., hétfő
Fiataloknak tartottak túlélőtábort Szentesen

A résztvevők igazi vadregényes környezetben készülhetnek fel minden olyan szituációra, ami egy túrázás során érheti őket az erdőben - olvasható a Délmagyar cikkében.

Tizennégy és tizennyolc év közötti fiataloknak szervezett túlélőtábort a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede Szentesen. A hékédi gyakorlótéren a fiúk és lányok megtanulták, milyen praktikákra és taktikákra van szükségük, ha esetleg eltévednek az erdőben. – Elméleti és gyakorlati oktatást is kaptak a fiatalok, megtanulhatták, hogy miként gyújtsanak tüzet, melyek az ehető, illetve a kerülendő növények, gyümölcsök, vagy hogyan nyerjenek ivóvizet a reggeli harmatból – mondtaSzabó Istvánőrnagy. A táborban a fiúk mellett jó pár lánnyal is lehetett találkozni,Hevér Anettis tanulni jött a "túlélők" közé. – Azért vettem részt a táborban, mert szeretem a kihívásokat, és láttam pár videót is, hogy milyen, és megtetszett. Néha járok túrázni is, a tanultak után a következő alkalommal már magabiztosabban fogom érezni magam az erdőben. – összegezte a tapasztalatait a diáklány.

(Kiemelt kép:Majzik Attila)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.