Közélet

Elnémulhat a Rádió88?

Elnémulhat a Rádió88?

2019. július 3., szerda
Elnémulhat a Rádió88?

Bizonytalanná vált a szegedi Rádió88, médiapartnerünk sorsa azután, hogy a médiatörvényben meghatározott határidő előtt nem döntött a Médiatanács – számolt be a Media1 szakportál.

A népszerű helyi rádió még nyolc héten át, augusztus 31-ig használhatja az FM 95,4-es frekvenciát.

A hatályos médiatörvény lehetővé teszi a frekvenciahasználat öt évvel való meghosszabbítását, ám úgy tűnik, hogy ezt egyelőre nem kapták meg a Médiatanácstól – erősítette meg portálunknak forrásunk.

Ugyan kérvényezték a grémiumnál a médiaszolgáltatási jogosultság meghosszabbítását, de azt egyelőre nem hosszabbították meg, a Médiatanács pedig hamarosan megkezdi nyári szabadságát. Ez által kérdéses a rádió jövője. Tóth Gézát, a Rádió88 tulajdonosát telefonon értük el, ám a folyamatban lévő ügy kapcsán egyelőre nem szeretne nyilatkozni. A Media1-nek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság érdemben nem válaszolt.

A Rádió88 a Szegedma hírportál médiapartnere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.