Közélet

Elkezdődött a roham a szegedi albérletekért

Elkezdődött a roham a szegedi albérletekért

2019. július 29., hétfő
Elkezdődött a roham a szegedi albérletekért

Árakban nincs jelentős ugrás, stagnálnak, viszont a kereslet bőséges. A szakemberek szerint jóval nagyobb az érdeklődés, mint a kínálat, ezért azt javasolják, gyors döntést hozzanak a fiatalok, ha tetszik a lakás, azonnal béreljék ki - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lap szerinta felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után Szegeden is elindult az albérletroham, minden egyetemi városban ez jelenti a startpisztolyt az ingatlanpiacon. Szegeden is óriási választék van albérletből, azonban az Openhouse szegedi franchise tulajdonosa szerint még így is jóval nagyobb az érdeklődés, mint a piaci kínálat. Meszlényi Tamás azt mondta, nincs olyan nap, hogy ne mennének be irodájukba fiatalok, leendő hallgatók, hogy lakást béreljenek. – A legjellemzőbb, hogy többen összefognak a barátok és barátnők, és úgy bérelnek otthont maguknak, ritkább, hogy egyedül bérelnek. Főként a belvárosi, kis alapterületű, olcsóbb lakások a felkapottabbak a magyar tanulók körében, egyik jelentős szempont a bérléskor, hogy gyalog tudjanak egyetemre menni, illetve a fontosabb épületeket megközelíteni. A külföldieknek nem számít az ár, közülük sokan vannak, akik a 100 ezer feletti ingatlanokat veszik ki, a magyarokra ez nem jellemző. Illetve a más országokból érkezők jobban szeretik az új építésűeket, mert hosszú távon gondolkoznak. Persze a minőség és a felszereltség mindenkinek fontos, én azt javaslom, hogy érdemesebb a picit drágább, de minőségibbet választani – részletezi a szakember. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.