Közélet

Csongrádban is a teljes foglalkoztatottság elérése a cél

Csongrádban is a teljes foglalkoztatottság elérése a cél

2019. július 17., szerda
Csongrádban is a teljes foglalkoztatottság elérése a cél

Négy megyére, köztük Csongrád megyére is kiterjesztette a kormány július 1-jétől a munkaügyi hivatalok hatékonyságát növelő reformprogramot. Erről a térség legnagyobb munkaadóinak tartott fórumot követő sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt kedden Szegeden - számolt be a Rádió 7.

Bodó Sándor elmondta: a program a foglalkoztatási osztályok és a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapul. Hozzátette: 2020 első negyedévének végétől pedig a rendszert az egész országban alkalmazzák. A sajtóeseményen Juhász Tünde kormánymegbízott kifejtette: Csongrád megyében 2010-ben 156 ezren dolgoztak jelenleg 179 ezren, miközben a közfoglalkoztatottak száma hatról háromezerre csökkent. A foglalkoztatási ráta a 2010-es 55 százalékról 68,8 százalékra emelkedett. A munkaerő-piaci tartalékot az álláskeresők mellett a pályakezdők, a munkába visszatérő kismamák és dolgozni vágyó a nyugdíjasok jelenthetik. - Az országos 3,4 százalékpontos munkanélküliségi ráta Csongrád megyében 2, 6 százalékos. Odaért a munkaerőhiány kezelése, hogy személyre szabott megoldásokat kell találnunk. A munkaerőpiaci reformprogram is azt jelenti, hogy a foglalkoztatókkal is személyre szabottabb kapcsolat kialakításán fog dolgozni a kormányhivatal és a járási hivatal - fogalmazott Juhász Tünde.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.