Közélet

Biciklivel esett el egy szegedi kisfiú, most kórházban fekszik

Biciklivel esett el egy szegedi kisfiú, most kórházban fekszik

2019. július 26., péntek
Biciklivel esett el egy szegedi kisfiú, most kórházban fekszik

Óvatosságra int az édesanya, aki gyermekével jelenleg is a Szegedi Gyermekklinikán tartózkodik azután, hogy a gyermek mája megrepedt.

"Sándorfalván, a központi játszótéren biciklizett a kisfiam hétfőn. Ekkor esett el, ahogy vette be a kanyart, a biciklikormány pedig belefúródott a gyomrába" – idézte fel az édesanya. Az eset után csak felületi sérülés látszott, ám a fiú fájlalta a hasát, ezért a Szegedi Gyermekklinikára vitték, ahol kiderült: májrepedése van és a hasában folyadék gyűlt fel.

"Stabil az állapota, de az orvosok egyelőre nem tudnak semmit. Ultrahangos vizsgálatok várnak még rá, de továbbrepedhet a mája, úgyhogy csak feküdnie szabad. Csak várni tudunk" – ismertette az édesanya.

"Azt javaslom, hogy mindenki figyeljen oda a kisgyerekére és hogy ne biciklizzen túl gyorsan. Nem is gondolná az ember, hogy ilyen helyzetben ekkora gond, tragédia történhet" – fogalmazott az édesanya. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, agyermekek kerékpárral, „Kerékpár úton”, „Kerékpársávon”, „Gyalog és kerékpárút”, „Gyalogos és kerékpáros övezet (zóna)” kerékpárosok részére kijelölt részein kerekezzenek. Mindemellett rossz látási viszonyok esetén megfelelően láthatóvá kell tenni a biciklit, kanyarodás előtt pedig ne maradjon el a kellő körültekintés és az iránynak megfelelő kézjelzés sem. Továbbá a szülőknek azt javasolják, gyermeküket zárt udvarokon, tereken tanítsák meg a helyes közlekedési technikák elsajátítására és csak ezután engedjék önállóan biciklizni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.