Sport

Batik Bence bízik a Honvéd továbbjutásában

Batik Bence bízik a Honvéd továbbjutásában

2019. július 12., péntek
Batik Bence bízik a Honvéd továbbjutásában

A Budapest Honvéd a hajrában büntetőt hibázott, a hosszabbításban pedig gólt kapott, de így is legyőzte 3-1-re a litván Zalgiris Vilniust az Európa-liga első selejtezőkörének odavágóján. Batik Bence, a kispestiek szegedi származású hátvédje a visszavágót tekintve bizakodó, ugyanakkor tisztában van vele, hogy van még mit csiszolni a csapat játékán.

- Szerintem, ha mérkőzés előtt valaki azt mondja, hogy 3-1-re nyernek, látatlanban is aláírták volna, így viszont a végjáték miatt kicsit fájó lehet az eredmény.

- Valóban, kicsit bosszúsak vagyunk az utolsó gól miatt, de úgy gondolom, hogy reálisan nézve ez egy jó eredmény, nagy előnyre tettünk szert. A játékkal még nem annyira voltam megelégedve, de mivel nagyon sok játékos elment, kicserélődött a csapat, ilyenkor evidens hogy ez történik. Örülök, hogy három gólt is tudtunk lőni, szerintem a folytatás ennél csak jobb lesz.

- Kívülről szembetűnő volt, hogy a litvánok jobban játékban vannak, hiszen ők szezon közben járnak, míg önöknek ez volt az első tétmeccsük. Hogy érezte ezt belülről?

- Ez ilyenkor elkerülhetetlen. Az edzőtáborban tíz nap alatt lejátszottunk négy meccset, úgy, hogy összesen tizennyolcan voltunk kint. Nem tudtunk sort cserélni, így volt, aki három teljes meccset végigjátszott. Ez ezzel jár, de azt gondolom, hogy az eredmény magáért beszél. Tudjuk, hogy vannak hibáink, amiket ki kell javítanunk.

- Elég lehet a kétgólos előny a visszavágóra? -

Azt gondolom, hogy igen. Ez egy karakteres előny, de nem szabad elbíznunk magunkat.

Batik Bence oroszlánrészt vállalt a kispestiek második góljában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

- Említette, hogy változáson megy keresztül a csapat - új vezetőedző és szakmai stáb érkezett a nyáron. Mennyire sikerült Giuseppe Sannino filozófiáját elsajátítaniuk? -

Ez időbe telik. Nagyon sokat edzettünk itthon és az edzőtáborban is, ez most meglátszódott pozitív és negatív értelemben is, hiszen voltak jó és rossz periódusaink is. Ha a rosszakat át tudjuk fordítani nagy százalékban jóra, akkor nagyon jó kis csapat lehetünk.

- Önök játszották az első hivatalos tétmeccset az új Illovszky Stadionban. Milyen érzés volt pályára lépni az új komplexumban?

- Szerintem a történelem során nem sokszor fordult elő ilyen, hogy egy másik csapat játssza az első tétmeccset a stadionban, ezért hálával tartozunk a Vasasnak, hogy megengedték, hogy náluk fogadjuk a Zalgirist. Remélem nekik is örömet okoztunk azzal, hogy győzelemmel avattuk fel tétmeccsen az új arénát. Nekik is ajánlom ezt a győzelmet. Ilyen fajta hibrid füvön nem játszottunk mostanában, a mérkőzés előtt edzettünk rajta először. Gyönyörű létesítmény, büszke lehet rá a Vasas.

- Ha már az új stadionoknál tartunk, hamarosan átadják a szegedi Szent Gellért Fórumot és 6 év után hazatér a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Szokta követni a korábbi csapata eredményeit?

- Az igazat megvallva inkább a SZEOL-t követtem. A Grosicsot is figyeltem, de nem hétről-hétre. Sajnálom azt, ami

SZEOL-lal történt,

hiszen így

nem maradt Csongrád megyében NB III-as csapat.

Tudom, hogy

Siha Zsolt átvette a Makó irányítását

, ebből a szempontból naprakész vagyok. Remélem, hogy valamelyik csapat feljut a harmadosztályba. Szeged pedig megérdemel végre egy NB I-es csapatot. Szerintem egy gyönyörű stadiont kap a város, Szegeden nagyon szeretik a focit, úgyhogy közönség is lesz. Remélem, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia jó focival és eredménnyel fogja kiszolgálni a publikumot.

Európa-liga selejtező, 1. kör, első mérkőzés Budapest Honvéd–FK Zalgiris Vilnius (litván) 3–1 (1–0)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 3622 néző. Vezette: Marhefka (szlovák).

Budapest Honvéd:

Lefkovics – Batik, Kamber, Lovric – Kovács N., Gazdag, Hefler, Banó-Szabó (Kálnoki Kis, 83.), Kukoc (Uzoma, 74.) – Moutari, N’Gog (Cipf, 70.).

Vezetőedző:

Giuseppe Sannino.

FK Zalgiris

Vilnius: Berkovec – Mikoliunas (Uzela, 72.), Bolha, Tomics, Slijngard – Vorobjovas, Víctor Pérez (Simkus, 88.) – Baravykas (Vareika, 67.), Kis, Pau Morer – Antal.

Vezetőedző:

Marek Zub.

Gól:

Banó-Szabó (32.), N'Gog (55.), Gazdag (68. – 11-esből), ill. Uzela (92.) (Kiemelt kép: MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.