Politika

A DK cáfolja az MSZP-s Szabó Sándor állítását

A DK cáfolja az MSZP-s Szabó Sándor állítását

2019. július 6., szombat
A DK cáfolja az MSZP-s Szabó Sándor állítását

Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke szerint ők semmilyen megállapodást nem rúgtak fel. A szegedi DK továbbra is azt akarja, hogy a demokraták vezessék a várost.

Mint ismeretes, miközben “példátlan összefogásról” beszélt Szabó Sándor szocialista parlamenti képviselő pénteken a Széchenyi téren, a Demokratikus Koalíció jelezte:

nem támogatják Botka Lászlót

és a “példátlan összefogást”. A DK honlapján megjelent egy közlemény, mely szerint régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogyan lehet Szegedet megtartani az ellenzék városának. Szerettük volna megtudni Binszki Józseftől, a DK szegedi elnökétől, hogy miért nem szerepel az összefogó pártok között a Demokratikus Koalíció, valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi az elképzelésük az önkormányzati választásokra. Kérdéseinkre érdemben nem válaszolt, viszont cáfolta Szabó Sándor állítását. "Hosszú ideje folytatunk tárgyalásokat, hogy Szegedet továbbra is a demokraták vezessék. Azt kívánjuk, hogy a város megmaradjon a szabadság szigetének, és azt is, hogy megmutassuk, készek vagyunk közösen vezetni a várost. Vannak még nyitott kérdések. Keressük a megoldást." - közölte portálunk megkeresésére Binszki József, a DK szegedi elnöke. Hangsúlyozta, ők nem rúgta fel semmilyen megállapodást. "A DK nem rúgott fel semmilyen megállapodást, ez nem is a mi stílusuk. Mi felelős magatartást és felelős beszédet javaslunk. Nem hiszünk az egyoldalú erőpolitikában. Mert nem ilyen várost és országot szeretnénk. Ezért még dolgozni kell azon, hogy megoldást találjunk. Mi a megoldást keressük. Ha így tesz Szeged városvezetése is, akkor lesz közös siker" - fogalmazott Binszki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.