A Bajai úton a helyzet változatlan

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú évek óta elhagyatottan áll a Bajai úton az egykori téglagyár épülete. Már tavaly ilyenkor is építési munkálatok zajlottak területen, egy év alatt azonban nem sokat haladt a beruházás. A terület tőszomszédságában található félkész épületet továbbra sem tudta eladni a tulajdonos.

Egy év alatt nem sokat változott a helyzet a Bajai úton az egykori téglagyár helyén. A főépületet körülvevő OSB lapokat műanyagra cserélték, a tetejükre pedig dórt kerítést fűztek, melybe ráadásul áramot is vezettek.

A lepusztult téglagyári épület mögött még mindig ott áll a tábla, melyen az áll: „Belépni tilos! Balesetveszély! Kamerával megfigyelt terület!” Munkásokat nem láttunk, csak félreállított munkagépeket. A tábla ismeretében nem mentünk tovább, kívülről úgy tűnt, hogy az építkezés nem sokat haladt egy év alatt.

Az egykori téglagyár melletti területen évek óta elhagyatottan áll egy félkész épület. Aki elkezdte építeni a házat csődbe ment, utána egy cég vásárolta meg a területet, de akkor a repülőtér miatt építési tilalom volt érvényben, ezért nem tudta véghez vinni az eltervezett beruházást. Ezt követően egy házaspár tulajdonába került a terület, szerettek volna egy családi vállalkozást indítani, de a sors közbeszólt és megváltoztak a szándékaik. Megkeresésünkre a tulajdonos közölte, szeretne túladni a telken, akadt is egy érdeklődő az elmúlt évben, viszont kicsinyelte a területet, ezért végül elállt az üzlettől.

Előző sztori

Harminc napra lezárják a Sándorfalvi úti vasúti átjárót

Következő sztori

Új, műfüves focipálya épül Tápén