Szórakozás

21 kilós pontyot fogtak az Atkai Holt-Tiszából

21 kilós pontyot fogtak az Atkai Holt-Tiszából

2019. július 17., szerda
21 kilós pontyot fogtak az Atkai Holt-Tiszából

Kiváló pontyállománnyal rendelkezik az Atkai Holt-Tisza. Ennek újabb bizonyítékai azok a fényképek, amelyek a közelmúlt kapitális fogásait örökítették meg.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége (HECSMSZ) rendszeresen beszámol olyan fogásokról, amelyek kiemelkednek a többi közül. Az Atkai Holt-Tiszából legutóbb - a fogási tilalmat követően - sikerült Csóti Dávidnak

négy kapitális pontyot is partra terelnie

, a legnagyobb hal akkor 18,9 kilogramm volt. Most egy másik horgász viszont még ennél is nagyobb példányt fogott, Ugrai Antal kereken 21 kilogrammos pontyról küldött képet a HECSMSZ-nek.

Ugrai Antal június 11-én akasztotta ezt a 21 kilogrammos pontyot (fotó: horgaszcsmszov.hu)

Szabó Zoltán fogása sem mindennapi, ő is azAtkai Holt-Tiszának köszönheti a hibátlan pikkelyest.

Szabó Zsolt június 27-én fárasztotta partra ezt a 19,05 kilogrammos példányt (fotó: horgaszcsmszov.hu)

Mosolygós Tamásnak is volt miért örülnie, ugyan az ő hala súlyban elmaradt a most bemutatott másik kettőtől, de azért erre is méltán lehet büszke.

Mosolygós Tamás július 12-én foghatta kezében ezt a 13,24 kilogrammos bajuszost (fotó: horgaszcsmszov.hu)

A HECSMSZ a fotót beküldő pecások között horgászjegyeket sorsol ki, így érdemes megosztani a fényképeket. Aki pedig egy adott halfajból a legnagyobb példányt fogja ki, az adott vízterületre érvényes területi engedélyt kapja díjazásul. A sorsoláson csak azok a beküldött halak vesznek részt, melyek testsúlya meghaladja az országos rekordlista alsó súlyhatárát. A közelmúltban

egy 93 kilós harcsáról

adtunk hírt, amelyet a Tiszából fogtak ki. A hal hossza közel két és félméter volt, és a legősibb halfogó módszereink egyikét, a kuttyogatást alkalmazva akadt horogra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.