Közélet

Vízvezetéket újítanak fel a Tisza Lajoson, forgalomkorlátozásokra kell számítani

Vízvezetéket újítanak fel a Tisza Lajoson, forgalomkorlátozásokra kell számítani

2019. június 28., péntek
Vízvezetéket újítanak fel a Tisza Lajoson, forgalomkorlátozásokra kell számítani

Főleg a tömegközlekedésben okoz változást a következő hetekben a Tisza Lajos körúton zajló vízvezeték rekonstrukciós kivitelezés. A munkálatok tartama alatt várhatóan a kiskörút és a Vitéz utca közti szakaszt kell ideiglenesen lezárni, azonban egyelőre nem tudni, pontosan mikortól lesz szükséges a forgalomkorlátozás az érintett területen.

Három ütemben, június 25-től augusztus 31-ig vízvezeték rekonstrukciós munkálatokat végeznek a Tisza Lajos körút Boldogasszony sugárút és Korányi fasor közötti szakaszán.Az egyes ütemek időtartama várhatóan 2-3 hét.

Az első ütemaz Árvízi emlékműtől a Szikra utcáig tart. A Szikra és a Semmelweis utcák közötti szakaszon akkor kezdődik el a második ütem, mikor aa Szentháromság utca Tisza Lajos körút – Nagykörút közötti szakasz burkolatfelújítása elkészül.

Ekkor a 8-as, valamint a 10-es troli a kiskörútról a Szentháromság utcán fordul jobbra, ezután a nagykörúti körforgalomban fordul meg,majd a szokott útvonalon kikanyarodik a Tisza Lajos körútra.Ebben az ütemben a trolibuszok nem érintik majd a Klinikák végállomást és az Aradi vértanúk tere megállót.

A harmadik ütemben, a Semmelweis utca és a Boldogasszony sugárút között jellemzően sávszűkítésre kell számítani.

Várhatóan ezzel egy időben végeznek munkálatokat a Boldogasszonyon, a villamossínek alatt, ami miatt lezárják a kiskörút és a Vitéz utcai szakaszt.

A munkálatok miatt a Boldogasszonyon a villamosközlekedést két hétvégén korlátozzák, emiatt az 1-es és 2-es villamosok az Európa Liget, illetve a Plaza végállomástól az Anna-kútig járnak majd. Az Anna kúttól a Szeged pályaudvarig pótlóbuszok közlekednek terelő útvonalon. A Szegedi Vízmű Zrt. és a szegedi önkormányzat közlése szerint azutóbbi időkben rendszeresen fordultak elő meghibásodások. Most olyan kivitelezési technológiával újítják fel a vezetékeket, amivelbiztosítható a közúti forgalom minél kisebb mértékű zavarása, korlátozása – tájékoztatták portálunkat. Ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a rekonstrukció miatt. A kivitelezés során a Tisza Lajos körúton jellemzően a Tisza felé vezető forgalmi sáv jobb szélében lesznek munkaárkok. A kivitelezés ütemeihez igazodva szakaszosan lesznek sávszűkítések, körülhatárolt munkaterületek. Az ideiglenes forgalomkorlátozások tervezésekor figyelembe vették, hogy a kivitelezéshez szükséges legrövidebb időtartamokat és a legkisebb korlátozásokat vezessék be. "A munkálatok során a Tisza Lajos körúton a kétirányú forgalom jellemzően biztosított marad a korlátozások ellenére is" – írják. Azonban az érintett területen a parkoló használhatóságában lesznek korlátozások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.