Tantervmódosítással készült az EHÖK az átsorolási szabálymódosítás után

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyetemi hallgatói önkormányzat (EHÖK) már tavaly értesült arról a módosításról, mely miatt hallgatók százai fizethetnek a későbbiekben tandíjat. Az SZTE a hallgatók bevonásával fejleszti a tantervet – írták.

“Az adott évben elkészítettük a felsőoktatási törvény tanulmányi alapú átsorolást szabályozó módosításához igazodva, a hallgatói előmenetel biztosítását célzó tantervmódosító javaslatunkat. Ezen kérdéskörben az SZTE Szenátusa, illetve Kari Tanácsai hozhatnak döntő határozatot” – közölte a Szegedma szerkesztőségének az EHÖK.

Portálunknak egy, a Szegedi Tudományegyetem egyik osztatlan tanári képzésen résztvevő hallgató nyilatkozott a múlthéten arról, hogy a tavaly megalkotott, idén szeptembertől hatályos felsőoktatási törvénymódosítás miatt változni fog az állami ösztöndíjas képzések átsorolási szabályzata. A hallgató úgy véli, hogy emiatt azok a hallgatók, akik mérföldkő tárgyakat nem tudják teljesíteni, akár egy félévvel később költségtérítéses képzésre kerülhetnek át az érdemjegytől függetlenül, hiszen az adott tárgyon kívül nem vehet fel más tárgyat, így a két követelmény közül az egyik nem teljesülhet. A jelenlegi átsorolási szabály szerint ez nem jelenti egyértelműen azt, hogy a hallgatót átsorolják költségtérítéses képzésre, hiszen a két kritérium közül csak az egyiknek kell megfelelni, azonban szeptembertől mindkettőnek. Ennek részletes leírásáról a napokban cikkeztünk.

A téma kapcsán választ kaptunk kérdéseinkre az egyetemtől. Levelükben azt írták, hogy a hallgatók bevonásával folyamatosan fejlesztik és felülvizsgálják a képzési kínálatot, ezen belül az egyes kurzusok egymásra épülésének rendszerét.

Előző sztori

Élő szerződései miatt nem tud „műanyagmentes” lenni a Szegedi Vadaspark

Következő sztori

Dunai katasztrófa: sikerült kiemelni a hajóroncsot – FRISSÍTVE!