Hírzóna

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

2019. június 14., péntek
Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását , aki június 9-én nyújtott segítséget egy török állampolgárnak ahhoz, hogy Szerbia területéről Magyarországra belépjen. A csempészett utas hamis okmányok miatt állt bíróság elé.

A gyanú szerint a huszonnyolc éves elkövető június 9-én hajnal egy óra körül gépkocsijával belépésre jelentkezett a röszkei határátkelőnél. A kocsi utasterét az eljáró rendőr átvizsgálta, a kocsi első és hátsó ülése között pléddel letakarva előkerült a negyvennyolc éves török állampolgár, aki magyarországi tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudta.

A gyanú szerint a sofőr tisztában volt azzal, hogy utasa a szerb-magyar határt jogellenesen lépi át, őt az Európai Unió területére kívánta szállítani.

A Szegedi Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta a Szegedi Járásbíróságnál szökés, elrejtőzés veszélye miatt.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

Az utasnál hamis horvát vezetői engedély, személyi igazolvány, valamint hamis svájci tartózkodási engedély volt, amiket azért tartott magánál, hogy később felhasználja. A Szegedi Járási Ügyészség őt gyorsított eljárásban közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt bíróság elé állította.

A Szegedi Járásbíróság a férfit 1 évre jogerősen kiutasította Magyarország területéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.