//

Szerb embercsempészt tartóztattak le Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását , aki június 9-én nyújtott segítséget egy török állampolgárnak ahhoz, hogy Szerbia területéről Magyarországra belépjen. A csempészett utas hamis okmányok miatt állt bíróság elé.

A gyanú szerint a huszonnyolc éves elkövető június 9-én hajnal egy óra körül gépkocsijával belépésre jelentkezett a röszkei határátkelőnél. A kocsi utasterét az eljáró rendőr átvizsgálta, a kocsi első és hátsó ülése között pléddel letakarva előkerült a negyvennyolc éves török állampolgár, aki magyarországi tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudta.

A gyanú szerint a sofőr tisztában volt azzal, hogy utasa a szerb-magyar határt jogellenesen lépi át, őt az Európai Unió területére kívánta szállítani.

A Szegedi Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta a Szegedi Járásbíróságnál szökés, elrejtőzés veszélye miatt.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

Az utasnál hamis horvát vezetői engedély, személyi igazolvány, valamint hamis svájci tartózkodási engedély volt, amiket azért tartott magánál, hogy később felhasználja. A Szegedi Járási Ügyészség őt gyorsított eljárásban közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt bíróság elé állította.

A Szegedi Járásbíróság a férfit 1 évre jogerősen kiutasította Magyarország területéről.

Előző sztori

Kiválóra értékelték a Szegedi Tudományegyetemet a hallgatók

Következő sztori

Elkapták a szegedi pedofilt