Egyetem

Rekordra készülnek elektromos autójukkal az SZTE diákjai

Rekordra készülnek elektromos autójukkal az SZTE diákjai

2019. június 19., szerda
Rekordra készülnek elektromos autójukkal az SZTE diákjai

Újra versenybe száll a Szegedi Tudományegyetem STECO csapata az idei Shell Eco-marathon Europe-on, amit július 1-5. között rendeznek meg London külvárosában.

A szegedi diákok új rekord felállítását tűzték ki célul, szeretnének több mint 300 kilométert elérni 1 kWh energia felhasználásával. Az idei versenyre amellett, hogy új motort építettek be az elektromos járművükbe, a szegedi egyetemisták különös hangsúlyt fektettek az autó finomhangolására és tesztelésére, amivel jelentős eredményeket érhetnek el a versenyen. A Shell Eco-marathon Europe energiahatékonysági versenyre idén 160 európai csapat készül az egyedi építésű és fejlesztésű járműveikkel, hogy kiderüljön, kinek a járműve tudja megtenni a legtöbb kilométert 1 liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával. Az idei verseny új helyszíne minden csapat számára új izgalmakat hozhat. A diákok idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium védnöksége alatt képviselik Magyarországot a versenyen.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.