Hírzóna

Pénzmosással vádol a megyei főügyészség egy asszonyt

Pénzmosással vádol a megyei főügyészség egy asszonyt

2019. június 19., szerda
Pénzmosással vádol a megyei főügyészség egy asszonyt

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szolnoki nővel szemben, aki 2017 novemberében több mint 5 millió forint bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában nyújtott segítséget.

A vádirat szerint a vádlott 2014. év végén nyitotta meg bankszámláját Szolnokon, majd mivel nehéz anyagi körülmények között élt, munkát és albérletet keresett, ezért 2017 novemberében az interneten lakáshirdetést adott fel. A hirdetésre telefonon jelentkezett egy az eljárás során ismeretlenül maradt férfi, aki a vádlottnak egy lakást ajánlott fel térítésmentesen úgy, hogy csak a rezsiköltséget kellett volna a nőnek állnia, továbbá munkalehetőséget is ajánlott részére.

Az ismeretlenül maradt személy elkérte a vádlott bankszámlaszámát, amelyre 2017. november 16. napján több mint 5 millió forint jóváírás érkezett. A jóváírások alapja két különböző gazdasági társaságtól történő utalás volt, amelyek fillérre megegyeztek, mindkettő 2 667 000 Ft volt. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két utalás mögött bűncselekmény áll, a fenti összegeket átutaló cégeket tévedésbe ejtették azzal, hogy részükre több száz köbméter fát szállítanak le az előleg megfizetését követően.

A vádlott a fenti összegeknek a számláján történő jóváírását követően még aznap Szolnokon 2 millió forintot, majd Kecskeméten további 2 000 000 forintot, illetőleg Szegeden több mint 1 millió forintot vett fel, illetőleg közel 200 000 Ft-ért bankkártyájával vásárolt is.

A főügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.