Sport

Mikler Roland: Talán majd Szegeddel sikerül megnyernünk a Final 4-t

Mikler Roland: Talán majd Szegeddel sikerül megnyernünk a Final 4-t

2019. június 7., péntek
Mikler Roland: Talán majd Szegeddel sikerül megnyernünk a Final 4-t

Közönségkedvencként ment el Szegedről és most a veszprémi közönség kedvenceként jön vissza Szegedre Mikler Roland. A kapusban ugyan van hiányérzet, hogy a bakonyiakkal nem nyert Bajnokok Ligáját, de cseppet sem lenne szomorú, ha ezt a sikert a szegedi játékosként élhetné át.

- Érzelemdús volt az elmúlt néhány hete a veszprémi búcsú miatt. Nehéz volt a játékra koncentrálnia?

- Igyekeztem csak a játékra koncentrálni és nem arra, hogy mi lesz a jövőben. Megpróbáltam kizárni a búcsúzást, a költözést és a csapatváltást is és úgy érzem sikerült is megtennem. Onnantól, hogy lefújták az utolsó meccsünket, maximálisan előtörtek belőlem ezek a dolgok, de addig, pályán nem ezzel foglalkoztam.

- Azzal, hogy Sterbik Árpád megsérült a Kielce elleni elődöntőben, hatalmas feladat hárult Önre. A döntőben ugyan beszállt a játékba kapustársa, de érezhető volt hogy nem egészséges. Hogyan élte meg? - Váratlanul ért a sérülés természetesen. Gyorsan történt minden, be kellett állnom és segíteni a csapatot a döntőbe jutáshoz. A legnehezebb az volt, hogy a Kielce elleni elődöntőben nem volt ott Árpi a padon. Folyamatosan kommunikálunk a meccsek alatt és most nem volt ott, hogy kinézzek rá, vagy jöjjön egy mondat tőle és persze cserélni sem tudtunk. Ezt nagyon nehéz feldolgozni, pláne ha ilyen hirtelen jön és talán ez az ami egy kicsit meg is zavarhatott. Szerencsére nem volt olyan komoly a sérülése, mint elsőre tűnt és a döntőben már ott lehetett és számíthattunk is rá.
- Mi történt a Veszprémmel a döntőben? Találtak már valamilyen magyarázatot? - Ezt nem lehet ilyen gyorsan helyrerakni. Szépen lassan ülepszenek le a történtek, kell néhány nap vagy akár néhány hét is, hogy odarakjuk magunkba ezt az egészet ahova való. Úgy azért sokkal jobban fáj a dolog, ha belegondolok, hogy ez a harmadik BL döntő, amit nem sikerült megnyernünk. Ezzel azért forgatom magamban a kést. De ezzel sokat nem szabad foglalkoznom, mert elveheti a figyelmet a jövőbeni célokról. Görcsbe rándult gyomorral nem tud az ember a következő feladatokra koncentrálni.
- Van Önben hiányérzet a Veszprémben eltöltött idő után, hogy nem sikerült BL-t nyerniük? - Aki eljut egy BL döntőbe és ott nem sikerül nyernie, az természetesen csalódott. Bennem is van egy pici hiányérzet a Veszprémben töltött öt év után, hogy az a pont nem került fel az i betűre. De talán majd Szegeden.
- Gondolom nem lenne kevéssé kedves a szívének, ha a Szegeddel érne a csúcsra a BL-ben. - Ez így van. Viccelődtem is a veszprémi csapattársaimmal, hogy remélem jövőre találkozunk majd Kölnben a Final 4-ben. Azt gondolom, hogy a magyar kézilabdának is ez lenne a legfontosabb, hogy mindkét csapat eljusson oda. Nyilván a Szeged szempontjából különösen fontos ez, mert az lenne az első. Én Szegeden már megéltem egy négyesdöntőt, az az EHF kupában volt, most pedig azért dolgozok majd, hogy segítsem a régi-új csapatomat abban, hogy a nagy célokat el tudjuk érni.
- Öt éve Szegeden marasztalták a szurkolók, most ez Veszprémben is megismétlődött. A két legnagyobb magyar rivális történetében nem nagyon fordult elő hasonló. Furcsa érzés? - Egyedülálló eset valóban, de nem érzem, hogy ez hátráltatna az életemben vagy a pályafutásomban. Inkább pluszt ad hozzá. Furcsa volt, amikor Veszprémbe igazoltam, hogy Szeged ellen kell küzdeni. Azóta a szegedi csapat kicserélődött, Balogh Zsolt volt az utolsó akivel együtt játszottam, így azért már más volt a végén ellenük készülni. De most, hogy visszaigazolok, tényleg nagyon furcsa lesz, hogy Veszprémben szinte a teljes csapat megmarad és ellenük kell majd játszanom. Gondolkodtam is, hogy el kell kezdenem például Lékai Mátét videózni. Szokatlan lesz, de az a dolgom, hogy minél jobban felkészüljek belőlük és a legjobbat tudjam nyújtani ellenük.
- Közel egy évtized után befejezi a közös munkát Porobic Haris kapusedzővel. Többször mondta, hogy kettejük közös munkájának nagyon sokat köszönhet. Nem tart a váltástól?

- Nem. Ezt azért mondom, mert ugyan nagyon szeretem Harist és elismerem a munkáját, de látva a szegedi kapusok teljesítményét, ott is nagyon jó munka folyt és folyik Nenad Damjanoviccsal. Ezt megerősítette Mirko is, úgyhogy biztos megtaláljuk a közös hangot. Ő is a munkában hisz, én is a munkában hiszek és ebből csak jó dolog sülhet ki. Talán egy új impulzus. Az új csapat, a város, aszakmai háttér és a szurkolók támogatása adott lesz, hogy jól teljesítsek és jól teljesítsünk a csapattal.

- Feleségével babát várnak, nyakukon a költözés. Mi fér még bele a nyárba?

- A legfontosabb, hogy babavárásban vagyunk és természetesen a költözésünket is intézni kell. Egyelőre ez van, a nyaralás és a megszokott nyári programok kicsit háttérbe szorulnak. A főszerep természetesen az ikrek érkezése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.