Hírzóna

Mélyzuhanásban az MSZP

Mélyzuhanásban az MSZP

2019. június 1., szombat
Mélyzuhanásban az MSZP

Mélyzuhanásban van az MSZP, a párt támogatottsága EP-választásról EP-választásra megfeleződik - mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az MSZP-Párbeszéd EP-választási eredménye alapján elmondható, hogy a párt már csak árnyéka önmagának. Mint elmondta, az MSZP-nek azt kell önmagától megkérdeznie, hogy beolvadjon-e a Demokratikus Koalícióba (DK)?. A kiszivárgott információk szerint a megszerzett egy mandátumért is "öldöklő harc" folyik - jegyezte meg. Az is elképzelhető, hogy az MSZP mai választmányi ülésen pártszakadás következik be - vélekedett. Az elemző szerint az ellenzéki pártok támogatásának csökkenése azzal is magyarázható, hogy "katasztrofális, botrányokkal teli kampányuk volt". Deák Dániel rámutatott: mivel egy országgyűlési választáson két párt együttes bejutási küszöbe tíz százalék, elmondható, hogy a vasárnapi eredmény szerint az MSZP-P be sem jutna Országgyűlésbe.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.