Gazdaság

Megkezdődött a Szentes–Mindszent–Vásárhely összekötő út felújítása

Megkezdődött a Szentes–Mindszent–Vásárhely összekötő út felújítása

2019. június 14., péntek
Megkezdődött a Szentes–Mindszent–Vásárhely összekötő út felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Csongrád megyében a 4521-es jelű út több mint 4 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében II. elnevezésű projekteta Közút 917,643 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 4 kilométeren újul meg a 4521-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet már átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

A Szentes–Mindszent–Hódmezővásárhely összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő útfelület profilmarása után 4-4,5 cm kopóréteggel zárja le a felületet. Ezt megelőzően a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről gondoskodik, végezetül az új kopórétegre tartós burkolati jeleket fest. A KRESZ táblák szükség szerinti cseréje szintén a feladatai közé tartozik. Az út melletti vízelvezető árkoknál árokszelvény tisztításra kerül sor. Szegvár település főterén a 45126 jelű Szegvár bekötő út csatlakozásánál új körforgalmú csomópont létesül. A nyomvonalat keresztezi a Kórógy-ér, ennek hídja szintén felújításon esik át. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Csongrád megyében több mint23,3 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.