Kultúra

Hullámzó világgal kezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok

Hullámzó világgal kezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok

2019. június 22., szombat
Hullámzó világgal kezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok

Hullámzó világ című táncjátékkal indult a Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-es évada.

A színházi fesztiválnak 89 évvel ezelőtt adott otthont először a Dóm tér, ám a II. világháború után 60 éve kezdődött újra a sorozat. Erre és Szeged szabad királyi városi rangjának visszaszerzésének háromszázadik évfordulójára emlékeztetett Botka László polgármester ünnepi beszédében.

A város vezetője elmondta, az ország kiemelkedő kulturális értéke a néptánc, mely szerves elemét képezi az évadot nyitó Hullámzó világ táncjátéknak. A produkcióval tisztelegnek a város története, valamint a 140 évvel ezelőtti nagy árvíz előtt.

Az idei nyár a Szegedi Szabadtéri Játékokkal indul – a csillagászati nyár első napján, június 21-én tölti meg először az ország legnagyobb szabadtéri színházát a 4000 fős közönség!

Az új évad óriásprodukcióinak sora a Hullámzó világ című táncjátékkal indul, hiszen közel 250 táncost láthatnak a színpadon!

A Magyar Nemzeti Táncegyüttessel együttműködve, Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa vezetésével létrehozott bemutató már előrevetíti, hogy milyen nagyszabású produkciók érkeznek az ország legnagyobb szabadtéri színpadára a nyáron.

Fotó: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.