Közélet

Hemzseg a hibáktól Márki-Zay Péterék listája

Hemzseg a hibáktól Márki-Zay Péterék listája

2019. június 9., vasárnap
Hemzseg a hibáktól Márki-Zay Péterék listája

Volt aki nem tudott arról, hogy a listán szerepel, többek nevét elírták, de még a települések nevének leírása is gondot okozott- írja a Magyar Nemzet. Botka László is ott van a listán, mint MSZP-s induló- egyelőre.

Annyi a hiba a Mindenki Magyarországa Mozgalom polgármesterjelölti listájában, hogy sokan azt gondolhatják, meghackelték Márki-Zayék internetes oldalát. Akad, akit tudta nélkül tüntettek fel a lajstromban, s több mint tucatnyi politikus vagy település nevét rosszul írták le.

Kikérem magamnak, hogy a megkérdezésem és hozzájárulásom nélkül szerepeltetik a nevemet a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MiMaMo) polgármesterjelölti listáján – tiltakozott rövid közleményben a Pest megyei Szada polgármestere.

Oroszi Sándor azt követelte, haladéktalanul távolítsák el a nevét a listáról. Szada első embere lapunk kérdésére elmondta: fogalma sincs, hogyan kerülhetett fel a listára, nem emlékszik arra, hogy valaha beszélt volna Márki-Zay Péter alapítóval vagy a szervezet bármelyik képviselőjével a témában. Abban azonban biztos: nem adott engedélyt arra, hogy szerepeltessék a nevét a listán. – A munkámnak élek, nem akarok szerepelni a sajtóban, nem akarok villogni, csak egyet szeretnék: dolgozni – szögezte le felháborodottan Oroszi Sándor. Bár nem tudni, hány politikust tüntettek még fel engedély nélkül a MiMaMo polgármesterjelöltjei között, de kiderült, más probléma is van a listával. Nagyon sok politikus nevét elírták. Gyöngyös baloldali polgármesterét ugyanis nem Heisz, hanem Hiesz Györgynek hívják, ahogy Bátonyterenye jobbikos önkormányzati képviselője sem Cseresznyész, hanem Cseresnyés István. Dombóvár első emberének nevét duplán elrontották, a neve nem Szabó Lóránt, hanem Loránd, míg a gyulai induló nem Dévényi-Dabrowszky, hanem Dévényi-Dabrowsky Géza. Kérdéseket vet fel a MiMaMo tótkomlósi jelöltje is, hisz Márki-Zayék listájában Zsura Ferenc neve szerepel. Helyi forrásaink azt mondták, ilyen férfit nem ismernek, a tótkomlósi testületben ül viszont egy Zsura Zoltán János független képviselő. Elírták az oroszlányi MSZP-s polgármester nevét is, őt nem Lázok, hanem Lazók Jánosnak hívják. Abban már semmi meglepő nincs, hogy helytelenül tüntették fel Almásfüzitő nevét is, a listán Amásfüzitő szerepel, Budaörs helyett pedig Budaőrsöt írtak. A lajstromban rosszul szerepel az érdi induló is, aki nem Csözik, hanem Csőzik László, és a diósdi jelölt sem Bogo, hanem Bogó László Ignác. Kellemetlenül érezheti magát Pilisborosjenő polgármestere is, aki nem Kuller, hanem Küller János. A kistarcsai, jobbikos színekben mandátumot szerzett önkormányzati képviselő sem Döringer, hanem Dőringer Károly. Bizonnyal Marcali polgármestere, Sütő László sem boldog a listában szereplő dupla „t” betű miatt, Uszka első embere, Sértő-Radics István nevéből pedig a kötőjelet felejtették ki. A listában, persze elírva, Janiczak Dávid (Jobbik), Ózd polgármestere is szerepel Janiczákként.

Feltüntették Botka Lászlót (MSZP), Szeged első emberét is. Helyi forrásaink arról tájékoztattak, hogy a szocialista politikus civil színekben indulhat az őszi önkormányzati választáson, és a MiMaMo is támogathatja majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.