Közélet

Hatszázmillióból fejlesztették a megyei kormányhivatal laboratóriumát

Hatszázmillióból fejlesztették a megyei kormányhivatal laboratóriumát

2019. június 28., péntek
Hatszázmillióból fejlesztették a megyei kormányhivatal laboratóriumát

Összesen 600 millió forintból korszerűsítették a kormányhivatal laboratóriumi osztályát. A fejlesztéssel épületgépészeti és energetikai felújítás, valamint eszközbeszerzés valósult meg. Fontos ez a beruházás, hiszen a nyári szezonban a hatóság fokozottan ellenőrzi a természetes fürdőhelyek és a közfürdők közegészségügyi és higiénés feltételeit.

A laboratórium átadása alkalmával az újságírók bepillantást nyerhettek a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Laboratóriumi Osztályának munkájába, hiszen megtekinthették a Sun City szabadidőközpont vízmintájának feldolgozását. Összesen 600 millió forintból korszerűsítették a kormányhivatal laboratóriumi osztályát. A beruházással épületgépészeti és energetikai felújítás, valamint eszközbeszerzés is megvalósult. A Miniszterelnökség 381 millió forinttal támogatta a korszerűsítést, amelyből a labor felújítását finanszírozták – jegyezte meg Juhász Tünde. A kormánymegbízott hozzátette: bár korábban Köjálnak, majd ÁNTSZ-nek hívták, a kormányhivatal Laboratóriumi Osztályának szerepe és funkciója nem változott, feladatuk kiemelt fontossággal bír a megyében. Mintegy 200 millió forintból olyan új, modern technikai berendezéseket szereztünk be, mint amilyeneket a népegészségügy és a környezetvédelmi hatóság is használ – mondta a kormánymegbízott. Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos szólt arról, hogy a két szervezet már néhány éve egy egység, ám most költöztek egy épületbe. A népegészségügyi területen végzik a hatósági ivóvíz és a természetes fürdőhelyek vizének a vizsgálatait, valamint három megyében ellenőrizik a medencés strandok vizeit. Környezetvédelmi szempontból pedig a felszíni, felszínalatti vizek monitoringja mellett a levegő és légszennyezettség mérésével is foglalkoznak.

(fotók: Kovács Ferenc)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.