/

Garanciális javítást ígérnek a gyorsan megrongálódott kerékpárútra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megrepedt a frissen átadott kerékpárút (fotó: ‎Hajdani Gábor‎/Facebook)

A szegedi önkormányzat is megerősítette, hogy a nemrég átadott Szeged és Sándorfalva közötti kerékpárút a Hosszútöltés utca – Sándorfalvi úti vasúti átjáró – Fritz tanya közti szakaszon megrongálódott. A hiba garanciális, annak javítását a kivitelező saját költségből fedezi majd.

A hivatalos átadás után nem sokkal már úthibák jelentkeztek a Szeged és Sándorfalva között megépült kerékpárúton.

Megrepedt a frissen átadott kerékpárút (fotó: ‎Hajdani Gábor‎/Facebook)

A projektre 655 millió forint összegű támogatást nyert a szegedi önkormányzat, ezt egészítették ki további 226 millió forinttal, tehát a munkálatokra összesen 881 millió forint ment el. Az átadott kerékpárút 2,5 méter széles és 6235 méter hosszúságú, tehát kilométerenként több mint 141 millió forintba került.

A beruházással kapcsolatban a szegedi önkormányzat közölte,

“a süllyedés a Hosszútöltés utca – Sándorfalvi úti vasúti átjáró – Fritz tanya közti szakaszon keletkezett egy helyen, ahol a tram-train-beruházás keretében a vasúti átjáró megépítéséig egyébként sem lehet a forgalomnak átadni a kerékpárutat.”

A jelölt hiba garanciális jellegű, így azt a kivitelező természetesen saját költségén javítja majd ki – tették hozzá, azonban arról nem ejtettek szót, hogy a javítás mikorra valósulhat meg.

“A 2018.12.20-án lezárult sikeres műszaki átadás feltétele a rendeltetésszerű és biztonságos használat biztosítása, mely feltételek adottak. A Tram-Train projektben megvalósuló vasúti átjáró építéséig a fennálló 263 méteres szakasz forgalomba helyezése nem kezdhető meg, jelenleg itt betontömbök és terelőtáblák jelzik, hogy nem használható szakaszról van szó” – írták.

Előző sztori

Magyar szakos kínai hallgatók évzáró ünnepségét tartják az egyetemen

Következő sztori

Szegeden mutatják be Platthy Iván: Párbeszéd az emberért című könyvét

Legutóbbi hasonló cikkek