/

Diákkonyhát avatnak a szegedi szakképzési centrum tagiskolájában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolájában elkészült a Szent-Györgyi Albert Rotary Club hozzájárulásával kialakított diákkonyha.

Az iskolában csak az utóbbi időszakban létesítettek egy országosan egyedülálló Cseperedő szobát, elindítottak egy autista osztályt, megújították és 21. századi közösségi térré varázsolták az iskola könyvtárát. Most újabb lépést tettek az iskolai nevelés eszközeinek kibővítésére és egy újabb, tanórák és közösségi programok megtartására is használható helyiséget alakítottak ki, egy diákkonyhát.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club hozzájárulásával kialakított diákkonyha az iskola ebédlője mellett kapott helyet. A helyiség a háztartástan órák, az általános iskolai technika órák, szakkörök, délutáni közös programok, sőt még az autista osztály nevelésébe is bekapcsolható. Magának a konyhának a kialakításába az iskola diákjai is bekapcsolódtak, az ő munkájukat dicséri például a precízen, kifejezetten az adott helyre megalkotott konyhaszekrény is.

A diákkonyhát ünnepélyes keretek között adják át június 19-én, szerdán 11 órakor. Az eseményen Szemendrey Zsuzsanna, a Hansági WorldSkills világbajnok-esélyes versenyzője, valamint Bálint Ferenc, a Hunguest Hotel Forrás olimpiai bajnok séfje közös főzéssel avatja fel a konyhát.

Előző sztori

Bedeszkázták az ég alját Szegeden – Kedden vajon esni fog?

Következő sztori

Négy mentéshez is riasztották a tűzoltókat Csongrádban