Közélet

Diákkonyhát avatnak a szegedi szakképzési centrum tagiskolájában

Diákkonyhát avatnak a szegedi szakképzési centrum tagiskolájában

2019. június 17., hétfő
Diákkonyhát avatnak a szegedi szakképzési centrum tagiskolájában

A Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolájában elkészülta Szent-Györgyi Albert Rotary Club hozzájárulásával kialakított diákkonyha.

Az iskolában csak az utóbbi időszakban létesítettek egy országosan egyedülálló Cseperedő szobát, elindítottak egy autista osztályt, megújították és 21. századi közösségi térré varázsolták az iskola könyvtárát. Most újabb lépést tettek az iskolai nevelés eszközeinek kibővítésére és egy újabb, tanórák és közösségi programok megtartására is használható helyiséget alakítottak ki, egy diákkonyhát.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club hozzájárulásával kialakított diákkonyha az iskola ebédlője mellett kapott helyet. A helyiség a háztartástan órák, az általános iskolai technika órák, szakkörök, délutáni közös programok, sőt még az autista osztály nevelésébe is bekapcsolható. Magának a konyhának a kialakításába az iskola diákjai is bekapcsolódtak, az ő munkájukat dicséri például a precízen, kifejezetten az adott helyre megalkotott konyhaszekrény is.

A diákkonyhát ünnepélyes keretek között adják át június 19-én, szerdán 11 órakor. Az eseményen Szemendrey Zsuzsanna, a Hansági WorldSkills világbajnok-esélyes versenyzője, valamint Bálint Ferenc, a Hunguest Hotel Forrás olimpiai bajnok séfje közös főzéssel avatja fel a konyhát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.