Közélet

Beleőrülnek Szekeresék a Szőregi úti körfogalomba

Beleőrülnek Szekeresék a Szőregi úti körfogalomba

2019. június 14., péntek
Beleőrülnek Szekeresék a Szőregi úti körfogalomba

Élhetetlen a Szőregi út, amióta a körforgalmat kialakították a Novánál – panaszolja Szekeres Zoltán. Eladnák házukat is, de nincs rá vevő. Az önkormányzat annyira nem foglalkozik velük, hogy a gyomnövényeket sem vágják le.

"Amikor megcsinálták a körforgalmat, akkor8 méterrel ránk hozták az utat.Kiszedték a diófáinkat és a tujáinkat, és azt mondták, lesz helyette új fa" – számolt be a Szőregi úton lakó Szekeres Zoltán, aki szerint nem csak őket, hanem szinte minden környékbelit érint az ő helyzetük.

"A körforgalomban ott a járdasziget, amit számtalanszor kértünk, hogy vegyék ki, mert a házak repednek. 250 ezer forintba kerül a tetőfelújítás" – idézte fel.

A munkálatok és a benzinkút kialakítása miatt már a kocsifeljárójukat sem tudják használni. "Csak egy kerékpárutat csináltak, amin fel- és lejárni életveszélyes" – magyarázta. Szekeresék már annyira nehezen viselik az évek óta tartó állapotokat, hogy túladnának házukon is.

"Remeg a ház, ahogy a kocsik áthajtanak a körforgalomban a járdaszigeten. Nem lehet pihenni, de nem lehet eladni sem. Nem csak mi jártunk így, a szomszédok sem tudják eladni a házukat.

Nem találunk vevőt, mert aki idejön, azt mondja, hogy itt nem lehet élni" – adott hangot elkeseredettségének.

Az is bosszantja őket, hogy idén még nem vágták le a gyomnövényeket, mégis a kivágott fák hiányoznak a legjobban. "Azt kérnénk, hogy a kivágott fákat ültessék vissza. Volt két diófánk, három tujánk, hűvös volt, most pedig semmi nincs, ami árnyékot adna. Azt mondták megcsinálják, de semmi nem történt.

Úgy látszik, csak választásokkor vagyunk fontosak" – fogalmazott.

"Azt ígérték, hogy csinálnak betonlábazatot, feltöltik az egészet szépen, de nem tudok mit kezdeni a kapott fákkal sem, mert kiszáradtak a tuják. Télen sem a város, hanem mi dúrjuk le a havat, az emberek fenékkel jönnek lefele" – részletezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.