Szórakozás

Ópusztaszeren hétfőn királyt választanak

Ópusztaszeren hétfőn királyt választanak

2019. június 9., vasárnap
Ópusztaszeren hétfőn királyt választanak

Pünkösdölő, amikor lóháton születik a király! Június 9-én és 10-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kétnapos rendezvény keretében ismerhetik meg a pünkösdi hagyományokat. Ekkor lesz látható először az Emlékpark új attrakciója, a Szer története c. 3D-s film, amely Szer monostorának történetét mutatja be a nézőknek.

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. Kétnapos programunk során a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítünk fel a skanzenben. Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonjuk, és játékos vetélkedőkre invitálunk minden korosztályt, „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”: látogatói próbákon mérhetik össze vendégeink ügyességüket. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért. Idén először, a legények lovas virtuskodását követően a leányok is megmutatják, mit tudnak, a lányok lovas ügyességi versenyén. A kisebbeknek bábszínházi előadások, mesekert, a nagyobbaknak népzene és néptánc garantálja a jó hangulatot.

A hétfői program:

10:15 Ötvennapi muzsikák a Por zenekarral és az Üllési Fonó Néptáncegyüttessel – Skanzen területe 11:30 Lovasbemutató – Lovas pálya 13:00 Bábszínház a Cserregő Bábtársulással – Skanzen/Községháza 14:00 Ópusztaszeri gyerekek pünkösdölője – Skanzen/Szentesi tanya 14:10-14:20 Pünkösdjárás az Üllési Fonó Néptáncegyüttessel és a Por zenekarral – az Emlékpark területe 14:30 Pünkösdi királyválasztás, lovas virtuskodás lányok ügyességi lovas vetélkedője – Nagyrét 16:00 Bábszínház a Cserregő Bábtársulással – Skanzen/Községháza 16:30 „Nagyszüleink kedvenc dalaiból és táncaiból” c. folklórműsor az Üllési Fonó Néptáncegyüttessel és a Por zenekarral – Skanzen/ Olvasókör  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.