Közélet

Videón a Háború Európáért konferencia előadói

Videón a Háború Európáért konferencia előadói

2019. május 13., hétfő
Videón a Háború Európáért konferencia előadói

A Szegedma szervezésében Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzőjének moderálásával tartottak konferenciát Háború Európáért – Konferencia a migrációról címmel. A nagy sikerű konferencián több száz érdeklődő vett részt. Cikkünkben az előadásokról készült videók tekinthetők meg.

Kiss-Rigó László, Szeged-csanádi megyéspüspök

“Tisztáznunk kell valamit: egy dolog a keresztény kultúra, gyökerek és identitás és más dolog a személyi hit. A keresztény hit alakított, épített, ami adottságként adva van, nem lehet kikerülni. Európa az keresztény ilyen értelemben. Meg lehet tagadni, de az egy pusztítás, elveszti az identitását, megsemmisül” – fogalmazott a megyéspüspök.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke

“Az embernek az a dolga, hogy önmagát és a saját közösségi érdekeit nem feladva arra törekedjen, hogy a számára fontos prioritások mások számára is érthetőek legyenek, és így szövetségre tudjanak lépni. Csak így tudunk érdeket érvényesíteni” – mondta.

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája

“Ha Európáról gondolkodunk, akkor azt sem árt tudnunk, hogy azt már megszoktuk, – mert volt időnk rá – a kontinens a világ vezető kulturális, gazdasági vezetője. Ezért észre sem vesszük, hogy ez már nincs így” – jelentette ki.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója

“Azt mondták, hogy menekültek jönnek. De ez egy foglalt fogalom. Ez azt jelenti, hogy valakit faji, vallási, egyéb hovatartozása okán üldözik. Ezért a legközelebbi biztonságos országban lehet, amíg az üldözése megszűnik” – mondta. “Felmerült, hogy őket integrálni kell, de kérem: őket nem kell integrálni. A menekültek nem fognak itt maradni, elvileg” – jelentette ki Bakondi.

Nógrádi György, belbiztonságpolitikai szakértő

“Véget ért a szír háború. Azt mondták, hogy hazamennek. Egy ezrelék ment haza” – ismertette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.