Politika

Újra a bíróság előtt Botka László bizalmi emberei

Újra a bíróság előtt Botka László bizalmi emberei

2019. május 7., kedd
Újra a bíróság előtt Botka László bizalmi emberei

Börtönbüntetésre ítélték a vádlottakat felfüggesztve első fokon hűtlen kezelés miatt, mert több mint 40 millió forintos kárt okoztak Szegednek. Május 30-án újra a bíróság elé kell állnia Mózes Ervinnek, Solymos László alpolgármesternek és Kalmár Gábor kabinetvezetőnek.

Nem vidám a hangulat

Újra bíróság elé kell állnia Mózes Ervin korábbi címzetes főjegyzőnek, Solymos László alpolgármesternek, Botka László helyettesének, és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnöknek, amiért a bíróság szerint összevissza osztogatták a drga parkolóbérleteket. A Gyulai Törvényszék május 30-ára tűzte ki a másodfokú tárgyalást.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vádlottakatelső fokon hűtlen kezelés miatt, mert több mint 40 millió forintos kárt okoztak Szegednekazzal, hogy ingyenes parkolóbérleteket osztogattak.

Az ügyészség szerint 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet adtak, amelyek odaítéléséről vezetői értekezleteken döntöttek. A probléma az volt, hogy

olyanok is kaptak ingyenes éves parkolóbérletet, akiknek a bíróság szerint semmi közük sem volt Szegedhez,

ráadásul a bérletek kiadásához a közgyűlés felhatalmazása kellett volna.

Felbújtók és társtettesek

Az első- és másodrendű vádlottak az SZKT volt vezetői, a harmadrendű a parkolási üzletágat vezette, az ügyészség szerint ők társtettesként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követtek el. A negyed-, ötöd- és hatodrendű vádlott, azaz Mózes Ervin korábbi címzetes főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök pedig felbujtóként szerepel az ügyben.

Komoly bajban vannak?

A bíróság az ügyészséggel maradéktalanul egyetértve ezekben mondta ki bűnösnek a városvezetőket, illetve a cég irányítóit. Az SZKT két volt vezetője és a parkolási üzletág korábbi irányítója szintén felfüggesztett börtönt kapott. A per május 30-án folyatódik a Gyulai Törvényszéken.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.