Politika

Új fejezetet nyitna Szegeden a Fidesz

Új fejezetet nyitna Szegeden a Fidesz

2019. május 30., csütörtök
Új fejezetet nyitna Szegeden a Fidesz

Megerősítették a szegedi választók, hogya Fidesz Szegeden is a legnagyobb és legszervezettebb politikai erő, amely több mint kétszer akkora támogatottságot kapott, mint a szocialisták - mondta Tápai Péter, a Fidesz szegedi alelnöke.

„Korszakos győzelmet aratott a Fidesz-KDNP Szegeden, a szegediek a biztonságra és a bevándorlás megállítására szavaztak, és leszavazták a kerítésbontókat, a bevándorláspárti Botka Lászlót és Ujhelyi Istvánt” – így értékelte a május 26-i európai parlamenti választást Tápai Péter. A szegedi Fidesz elnöke megköszönte a választóknak, hogy elmentek szavazni, és az eredmény kapcsán úgy fogalmazott, „már tisztán látszik, hogy az országban többen vannak azok, akik szeretnék a függetlenségünket és a migránsmentes országunkat fenntartani”. Mint ismert, a Fidesz-KDNP listájára 1.816.998-an szavaztak 99,99 százalékos feldolgozottság mellett,

ami 52,62-os támogatottságot eredményezett

. Szegeden

24.236 voksot kapott

a Fidesz-KDNP, ami 40,76 százalékos támogatottságnak felel meg. „A szegediek nagy számban jelentek meg az urnáknál, és nagy fölénnyel a Fidesz-KDNP listájára szavaztak, ezzel megerősítették, hogy a Fidesz Szegeden is a legnagyobb és legszervezettebb politikai erő. A szegedi helyzet érdekessége, hogy nyomokban látszik még a szocialisták ténykedése, azonban a számok most már egyre inkább azt mutatják, többségben van az az erő, amely szeretne változást látni a városban” – vonta le a választás következményeit Tápai. A politikus hangsúlyozta, a 24 ezret meghaladó szavazatszám több mint kétszerese a második helyezett bevándorláspárti szocialistákra leadott 11 ezer voksnak, és majdnem háromszor annyi, mint a harmadik helyezett DK-ra leadott 9 ezer szavazat.

„Ha a két politikai párt szavazatait összeadjuk, akkor is a Fidesz-KDNP a vezető erő a városban”

– mondta.

Tápai Péter kiemelte, a szegedi Fidesz azon van, hogy ezt az összefogást felkarolja, és ennek a mostani hangulatnak a farvizén tovább menjen, és szövetséget ajánljon a szegedieknek. „Úgy gondoljuk, hogy az őszi önkormányzati választáson sikerül egy olyan politikai kínálatot tenni az asztalra, amivel majd a szegediek élni fognak.

Az őszi önkormányzati választások előtt jól látszik, új politikai helyzet van a városban, a választók többsége az elfáradt, arrogáns és korrupt szocialisták menesztését akarja. A Fidesz partner és szövetséges a választókkal, hogy a szegedi polgárokkal együtt egy olyan Szegedet építünk, mely újra az ország egyik legjelentősebb városa lesz.

Szeretnénk, hogy egy új fejezet nyíljon Szegeden, legyen ipar, legyenek járható járdák és utak, valamint egészséges ivóvíz. Az ipar meghatároz mindet, és azt gondoljuk, ha van egy egészséges és jó ipar, annak a hasznából mindenki jól jár, mind adóbevételek, mind munkahely kapcsán” – tekintett az előre, az őszi önkormányzati választásokra a Fidesz-alelnök. A választás országos hatásait elemezve kijelentette, a választók felismerték, hogy a kerítés csak addig áll, amíg a Fidesz kormányoz. „Ha Botkán, Ujhelyin és a magyar baloldalon múlna, már rég lebontották volna. A szocialistákra tehát nem lehet számítani a bevándorlás megállításában, és a határvédelemben. Ha tehetnék, migránsok millióit hoznák be, hogy nyugati szocialista testvérpártjaikhoz hasonlóan új szavazókat szervezzenek a bevándorlók közül. Az sem érdekli őket, ha a bevándorlás súlyos konfliktusokkal, a nők elleni erőszak elharapózásával és terrortámadásokkal jár együtt. Ujhelyi és Botka ezt az árat is megfizettetné a magyarokkal, csak szavazzák be őket a hatalomba a bevándorlók. Terveikre nemet mondtak a szegediek” – mutatott rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.