Közélet

Több százan kíváncsiak és élőben nézik majd a SzegedMa konferenciáját a migrációról

Több százan kíváncsiak és élőben nézik majd a SzegedMa konferenciáját a migrációról

2019. május 8., szerda
Több százan kíváncsiak és élőben nézik majd a SzegedMa konferenciáját a migrációról

Csaknem 300 érdeklődő jelentkezett szinte azonnal a Háború Európáért című szombati konferenciára, így már teltházas a rendezvény, több nézőt nem tudunk regisztrálni. A hatalmas igényt látva úgy döntöttünk, hogy élőben is közvetíteni fogjuk a nagyszabású eseményt.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, egész napos konferenciát szervez a migrációról a SzegedMa hírportál és a szabadkai Pannon RTV május 11-én Szegeden. Az esemény szervezői úgy vélik,

sorskérdésről van szó, így indokolt, hogy minél gyakrabban, minél több fórumon szóba kerüljön a téma, kellő komolysággal és tudományos megközelítéssel is.

Az eszmecserén nemcsak problémafelvetések, hanem megoldási javaslatok is elhangzanak majd. Erre biztosítékot jelentenek a meghívott előadók. A helyszín a Dóm tér 6. szám alatt található Gál Ferenc Főiskola lesz, a konferenciát pedig Kiss-Rigó László nyitja majd meg. A Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke keresztény perspektívából fogja értékelni a modernkori népvándorlás tapasztalatait.

A 10 órától 16 óráig tartó összejövetelen neves előadók osztják majd meg gondolataikat a hallgatósággal.

A moderátori szerepet Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője, biztonságpolitikai szakértő vállalta magára. Az előadások mellett lehetőség lesz közvetlen eszmecserére is az előadók és a vendégek között, így bárki felteheti majd témába vágó kérdését.

Időpont:

2019.05.11. (Szombat) 10.00-16.00

Helyszín:

Gál Ferenc Főiskola, Szeged, Dóm tér 6.

Előadók:

1. Georg Spöttle – (moderátor) – a Nézőpont Intézet elemzője, biztonságpolitikai szakértő 2. Kiss-Rigó László – szeged-csanádi püspök (megnyitó, köszöntő) 3. Bayer Zsolt – a Magyar Nemzet publicistája (előadás) 4. Bakondi György – a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (előadás) 5. Nógrádi György – biztonságpolitikai szakértő (előadás) 6. Pásztor István – a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke (előadás) A különösen nagyszámú érdeklődőre tekintettel,

videós élőben is közvetítjük majd a konferenciát a Szegedmán!

Így, aki már nem fért be, az otthonról, kényelmesen követheti az előadásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.