Sport

Tét nélküli, de önbizalomépítő meccsen fogadja a Szedeák a Kaposvárt

Tét nélküli, de önbizalomépítő meccsen fogadja a Szedeák a Kaposvárt

2019. május 2., csütörtök
Tét nélküli, de önbizalomépítő meccsen fogadja a Szedeák a Kaposvárt

Az U20-as csapat bajnoki címvédése után a Naturtex-SZTE-Szedeák felnőtt csapata tesz kísérletet arra, hogy győzelmet harcoljon ki a Kaposvári KK ellen pénteken a férfi kosárlabda NB I/A rájátszásának alsóházában. Andjelko Mandics, a szegediek vezetőedzője szerint az önbizalomépítés szempontjából fontosak a következő mérkőzések.

Csupán egy ponttal áll alsóházi riválisa, a TF Budapest előtt a Naturtex-SZTE-Szedeák azután, hogy hét pontos vereséget szenvedtek el a fővárosiak otthonában. A szegedieknek van hová javulniuk, hiszen 19 triplakísérletükből mindössze egyet sikerült bedobniuk, a csapat mezőnyből dobásaik harmadát, azaz 57 próbálkozásból csak 19-et tudtak bedobni. A Kaposvár az Alba Fehérvárt fogadta, a székesfehérváriak pedig 8 ponttal verték őket. Nem először találkozik a rájátszás alsóházában a Szedeák és a Kaposvár, még áprilisban kapott ki idegenben a szegedi csapat. Biztató lehet azonban, hogy a két csapat januári találkozóján a Szedeák tudott nyerni hazai pályán 81–73-ra. Az év elején fegyverténynek számított, hogy kétszer annyi lepattanót, vagyis 18-at szedtek össze támadóoldalon a szegediek, mint a kaposváriak. Erre most is odafigyelnek majd a szegediek.

"Nem csak a magasemberek dolga, hogy a lepattanókat összeszedjék, hanem csapatmunka. Erre nagyon figyelnünk kell, mert a támadólepattanók után jönnek a második-, illetve a harmadik esélyek, amivel a támadó csapat morálja növekszik, míg a védekezőé romlik" – mondta Andjelko Mandics, a szegediek vezetőedzője.

"Kicsit nehezítetten zajlott a felkészülés, mert a hétvégén az U20-as keret Debrecenben játszott és sokat nem tudtunk a teljes kerettel edzeni. Próbálunk a ránk váró play-outra készülni, így ebből a szempontból nincs tétje a meccsnek, de próbálunk jobb játékot mutatni, illetve a fiataloknak játékidőt biztosítani" – magyarázta a szakember, aki szerint főleg támadásban kell fejlődnie csapatának. "Az önbizalom építése szempontjából fontosak a következő mérkőzések" – mondta.

A Szedeák péntek este 6 órakor fogadja a Kaposvári KK-t az Újszegedi Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.