Hírzóna

Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoznak be a kormányhivatalban

Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoznak be a kormányhivatalban

2019. május 15., szerda
Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoznak be a kormányhivatalban

A XXIV. Bánsági Magyar Napok keretében nyílik kiállítása Szegeden,a 8 éves temesvári rajztehetségnek, Szűcs Petrának csütörtökön, 15órakor a kormányhivatal aulájában. A rendezvénnyel a szervezők egyrészt aBánságban születő magyar értékeket népszerűsítik és juttatják el egymáshoz határon innen és túl, másrészt pedig ráirányítják a figyelmet arra, hogy az idei esztendő a Külhoni magyar gyermekek éve.

A Temesvári Magyar Nőszövetség szervezi már a megalakulása évétől a BánságiMagyar Napok közművelődési rendezvénysorozatot, amely a kezdeti szerény, helyi jellegű eseményből a térség jelentősműsorfolyamává nőtte ki magát, amely május 9-19.között,több helyszínen: Temesváron,Szegeden, Lugoson, Nagyszentmiklóson, Igazfalván, Pusztakeresztúron és Szapáryfalván zajlik.

A szegedi esemény, Szűcs Petra kiállítása lehetőséget teremt arra, hogy bemutatkozhasson a temesvári Bartók Béla Líceum több tehetséges diákja is.

Petra még csak nyolc éves, de máris több országos és nemzetközi rajzpályázat győztese. AMagyarországon szervezett „Magyarnak lenni - Magyarok a szórványban” című rajzverseny volt az első, amelyen részt vett (akkor még nem töltötte be a hetedik évét) és első helyezést ért el. A második sikerét hét évesen, a Rex Kutyaotthon Alapítvány rajzversenyén érte el. A legfrissebb eredménye, a Toyota Románia által szervezett „Álomautó” című országos rajzverseny volt, ahola8-11 éves kategóriában első lett, a nyertes munkák most Japánban várják a nemzetközi zsűrizést, amelyre szeptemberben kerül sor.Az anyag, amely most Szegeden két hétig látható lesz, egyválogatás, főleg a 2018-as, vagyis hat-hétévesen készült munkáiból.

A kiállítás megnyitóján verset mond Borbély Apor Levente, aki ötödikes létére már több országos versmondó verseny első helyezettje és különdíjasa.Ősz óta szerepel a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Micimackó című előadásában, ahol ő alakítja Róbert Gidát.

Közreműködik még az iskola 7.- 8. osztályos diákjaiból alakult együttes, a Sleepin’ Insomnia is, tehát igazi összművészeti élményben lehet részük az érdeklődőknek, akiketdr. Juhász Tündekormánymegbízott ésSzász Enikőszínművész, a Temesvári Nőszövetség elnöke mellettFarkas Imre,Temesvár alpolgármestere is köszönt majd.

Helyszín:Csongrád Megyei Kormányhivatal aulája, Szeged, Rákóczi tér 1.

Időpont:2019. május 16. 15óra.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.