Közélet

Szentesi tűzoltókat tüntetett ki Pintér Sándor belügyminiszter

Szentesi tűzoltókat tüntetett ki Pintér Sándor belügyminiszter

2019. május 13., hétfő
Szentesi tűzoltókat tüntetett ki Pintér Sándor belügyminiszter

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen több tűzoltó részesült valamilyen elismerésben, köztük két szentesi is - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Kálmán Rajmund Levente alezredest, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát és Zelenka Dániel József őrmester beosztott tűzoltót. Kálmán Raymund 1988 óta dolgozik a tűzoltóságon, Zelenka Dániel pedig 2015-ben öltötte magára az egyenruhát. Mindketten egy nemrégiben történt derekegyházi tűzesetnél tettek tanúbizonyságot hősiességükről. A két tűzoltó két acetilénpalackot vitt ki az égő melléképületből, ezzel emberéleteket mentettek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.